עוגת אלפחורס


היום יום הולדת והשמחה רבה!!זה התחיל אתמול,ברכה חברתי הטובה באה בבוקר עם פאי פיסטוק משגע והמון מתנות!!כמובן שגם אני הכנתי עוגות אחת שוקולד והשנייה אלפחורס כי זה מה שאלמוג הזמין!!!טוב אני חייבת לציין שהיא מתוקה מאוד!וטעימה מאוד!! אז אני מאחלת לעצמי בריאות ושוב בריאות וכל השאר יסתדר!!



מצרכים לתבנית מס' 26
לבסיס העוגה
100 גר` חמאה בטמפרטורת החדר
2 חלמונים בגודל L
1/2 כוס סוכר(100 גרם)
1 כפות תמצית וניל
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כוס קורנפלור (140 גרם)
3/4 כוס קמח רגיל

למלית
2 שמנת מתוקה 38%
2 קופסאות אינסטנט וניל צרפתי(160 גרם)
1 כוס חלב

לציפוי

צנצנת ריבת חלב (רצוי מאיכות טובה)

אופן ההכנה
1. מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד ובהיר,מוסיפים ביצים בכל פעם ביצה אחת.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד מכניסים למקרר לשעה.
3. מרדדים וקורצים עיגול בגודל התבנית,מהדקים היטב .עם מה שנישאר מכינים עוגיות אלפחורס לקישוט.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה,מצננים.
מקציפים את השמנת מתוקה,אינסטנט וחלב לקצפת יציבה ,מורחים על התחתית ומיישרים.
5. מעבירים למקפיא לשעה לפחות.
6. ממסים את ריבת חלב במיקרוגל ומורחים על המלית בעדינות. מעבירים למקפיא ל-4 שעות.
7. את העוגיות שהכנו מניחים מעל לציפוי.



***יש להוציא את העוגה רבע שעה לפני ההגשה.


















תגובות

רשומות פופולריות