דלג לתוכן הראשי

מרק אפונה נענע ופטרוזיליה


כשמכינים מרק אפונה סמיך משביע ומזין סימן שהחורף הגיע!!! 


מצרכים ל-5 מנות
3 כוסות אפונה יבשה שטופה ומסוננת
5 שיני שום כתוש
1 גזר חתוך לקוביות
4 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות (לשמור את העלים)
1 גבעול כרישה חתוך לפרוסות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 גבעולי נענע (לא חובה)
2 עגבניות טריות קלופות חתוכות לקוביות
5 כוסות מים (תלוי בסמיכות של המרק שאתם מעדיפים)
2 כפות שמן זית לטיגון
1/4 כפית פלפל צ'ילי יבש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
1.מטגנים בסיר עמוק עם מעט שמן זית כרישה,סלרי,וגזר כ-10 דקות תוך ערבוב מתמיד.
2.מוסיפים עגבניות ושום מטגנים מעט ,מוסיפים את האפונה והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה (עד שהאפונה מתרככת ומתחילה להתפורר).

3.מוסיפים לסיר את העלים של הסלרי והפטרוזיליה (ונענע, לפי הטעם), מתבלים במלח,פלפל שחור גרוס וצ'ילי,טוחנים בעזרת בלנדר-מוט ליצירת מרק חלק וקטיפתי, טועמים ומשפרים טעם.



4.מכינים קרוטונים: פרוסות לחם מרוחות בשמן זית קלויות על מחבת יבשה,מוזגים מרק לצלחת ומעל קרוטונים.