לחמניות עגולות מתוקות

בבית אימי ז"ל ריח הלחם היה באוויר גם באמצע השבוע ולא רק בשישי אימי הכינה הכל לא קנו מוכן. הכינה אריסה,חומוס,עוגיות,עוגות,חמוצים(זיתים מלפפונים)את כל הירקות אבי גידל בגינה הענקית שלנו. ממה שזכור לי ברוב שעות היום אימי לבשה סינר ותמיד הכינה משהו,לא משנה מתי הגעתי לביקור אימי הייתה במטבח. הכינה לכולם ארזה בקופסאות וחילקה. "אל תקנו כלום אכין לכם הכל הייתה אומרת" כשהילדים גדלו הם למדו בבית ספר קרוב לבית אימי ובכל יום היו מגיעים לאכול ארוחת צהריים. מידת טוב הלב שלה והנדיבות היה שייך רק לה. עם הזמן אימי לא הרגישה בטוב והכינה פחות .ביקשתי שתנוח והיא לא הסכימה,"אם אנוח אמות" כך אמרה עד שליבה... דמם!!!!אני כל כך מתגעגעת להורים שלי .

מצרכים
1 קילו קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים(240 מ"ל)
3/4 כוס שמן קנולה(180 מ"ל)
1 כף מלח


לזרייה
חלמון של ביצה בגודל L
שומשום

אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים,סוכר וכוס מים,מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
2. מוסיפים את כוס המים השנייה ואת הקמח ולשים 5 דקות עד לקבלת כדור בצק,מוסיפים שמן תוך ערבוב ממשיכים לערבל עוד 4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, מבריק שמתלפף סביב וו הלישה. מוסיפים מלח ומערבלים כדקה.
3. משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, שעה וחצי בחורף,שעה בקיץ.
4. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה וקורצים עיגולים בגודל בינוני(כדור טניס) מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מתפיחים פעם נוספת  כ-40 דקות.
6. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
7. טורפים בקערית את החלמון עם כף מים מורחים בעדינות,מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה.

8. מוציאים מהתנור מכסים במגבת.


***אפשר להכין חלות קטנות

פוסטים פופולריים