עוגיות שושנים עם פטנט


להכנת העוגיות הללו הייתי צריכה להתכונן מראש,נפשית ופיזית. כל פעם שהילדים ביקשו ניסיתי לשכנע אותם להכין עוגיות אחרות. כדי לחתוך את הבצק מבלי שתצא המלית הייתי מעבירה חוט תפירה מתחת לרולדה וחותכת,זה היה איום ונורא,עד שגיליתי את הפטנט הפשוט והגאוני הזה,עם מינימום עבודה!!תנסו ותיראו כמה קל              

סרטון קצר להכנת העוגיות שהעברתי בהתנדבות לסטודנטיות שניקרא "עד הפירור האחרון"




מצרכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
200 גר' מרגרינה/ מחמאה רכה/חמאה
1/2 כוס מיץ תפוזים/מים
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים (צהוב)


אופן הכנת הבצק
לעבד הכל יחד במיקסר עם וו גיטרה לבצק אחיד,להניח בצד או במקרר למנוחה חצי שעה.


לקצף:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1/2 חפיסת אינסטנט פודינג וניל/אינסטנט ריבת חלב(ניתן להוסיף 3 כפות ריבת חלב לאינסטנט וניל)
מעט צבע מאכל אדום או ורוד ללא חומרים משמרים(לא חובה)


אופן ההכנה
1. להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר לקבלת קצף יציב, להוסיף  פודינג וניל,ריבת חלב ולהקציף שוב לקבלת קצף חזק.

2. לחלק את הבצק ל-4 כדורים כל כדור לרדד למלבן ולמרוח בקצף.
3. כדי לקבל שושנים אחידים ויפים,לרדד את הבצק למלבן דק ולחתוך        רצועות דקות,כל רצועה כזאת מגלגלים לשושנה (ראו בתמונה).
4. את השושנים אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כרבע שעה עשרים דקות תלוי בתנור.
5. השושנים יוצאות בהירות ומקבלות הזהבה קלה בתחתית מקררים בתבנית.
6. מרימים עם פלטה או כף ששת שטוחה כדי לשחרר את השושנים מהנייר אפיה  מבלי שיתפרקו.(הקצף נדבק לתחתית ואם מושכים למעלה את העוגייה היא      תתפרק)

תגובות

רשומות פופולריות