דלג לתוכן הראשי

טנזיה - אורז ופירות יבשים מקורמלים



                        
את המנה החגיגית והטעימה הזאת אימי ז"ל הכינה בחגים. את האורז הייתה מעבירה לקערית עמוקה והופכת על מגש מנחושת מדהים ביופיו...ומניחה במרכז השולחן. עוד לפני המנה הראשונה היד מושטת לעבר הפרות היבשים, וכשהגיעה המנה העיקרית לא נישאר כלום רק האורז עירום, כמובן שאימי הכינה כמות גדולה מראש!!!
מצרכים ל-6 סועדים
2 כוסות אורז(חד פעמי לשתייה קרה)
4 כוסות מים
מלח,פלפל לבן,כף שמן

טנזיה
200 גרם משמשים
200 גרם שזיפים ללא חרצנים
100 גרם צימוקים
100 שקדים מולבנים קלויים לקישוט
100 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה
כף שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים


אופן ההכנה
להכנת האורז
מרתיחים מים,שמן,מלח,פלפל לבן, מוסיפים את האורז מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
מעבירים לתבנית מסיליקון/תבנית טאפוואר,מהדקים ומיישרים את האורז לקבלת הצורה,מצננים מעט. הופכים על מגש ומסדרים סביב פירות יבשים ושקדים.

להכנת הטנזיה
מעבירים לסיר פירות יבשים,שמן,מים,סוכר ולימון מערבבים כל הזמן עם כף עץ. מבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות עד לריכוך.

.

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מגולגלות ב-3 מצרכים

מעמולים בריבוע