טנזיה - אורז ופירות יבשים מקורמלים



                        
את המנה החגיגית והטעימה הזאת אימי ז"ל הכינה בחגים. את האורז הייתה מעבירה לקערית עמוקה הופכת על מגש מנחושת מדהים ביופיו ומניחה במרכז השולחן. לפני המנה הראשונה היד הייתה מושטת לעבר הפרות היבשים, וכשהגיעה המנה העיקרית לא נישאר כלום רק האורז עירום, כמובן שאימי הכינה כמות גדולה מראש!!!
מצרכים ל-6 סועדים
מצרכים לאורז
2 כוסות אורז(חד פעמי לשתייה קרה)
4 כוסות מים
מלח,פלפל לבן,כף שמן

מצרכים לטנזיה
200 גרם משמשים
200 גרם שזיפים ללא חרצנים
100 גרם צימוקים
200 שקדים מולבנים גפרורים קלויים(השאירו מעט לקישוט)
200 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה
כף שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים


אופן הכנת האורז
מרתיחים מים,שמן,מלח,פלפל לבן, מוסיפים את האורז מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
מעבירים לתבנית מסיליקון/תבנית טאפוואר,מהדקים ומיישרים את האורז לקבלת הצורה,מצננים מעט. הופכים על מגש ומסדרים סביב פירות יבשים ושקדים.

אופן הכנת הטנזיה
מעבירים לסיר רחב פירות יבשים,שמן,מים,סוכר ולימון מערבבים כל הזמן עם כף עץ. מבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות עד לריכוך. מוסיפים אגוזי מלך ושקדים לסיר ומערבבים בעדינות.

.

תגובות

רשומות פופולריות