דלג לתוכן הראשי

פאי פיצוחים בקרמל


            

          מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית

תבנית לפאי מס' 24
לבצק:
3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
100 גרם חמאה/מחמאה קרה, חתוכה לקוביות(מזולה)
1 ביצה טרופה

למלית:
100 גרם חמאה/מחמאה(מזולה)
1/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה (80 גרם)
1/3 כוס דבש (100 גרם)
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)/צמחית לפרווה
300 גרם תערובת אגוזים קלויים (קשיו,בוטנים,אגוזי לוז)

אופן הכנה:
1.ממסים את המחמאה/חמאה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים .מוסיפים ביצה מערבבים. מנפים את הקמח ממשיכים לערבב וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד .
2.מסדרים את הבצק בתבנית(כמו בתמונה) דוקרים עם מזלג ,מעבירים למקפיא ל-15 דקות.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות
4.אופים את הבצק(ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים(ובינתיים מכינים את המלית).
5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
6בסיר מחממים מחמאה/חמאה, סוכר חום, ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה/צמחית, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה בוטנים,קשיו ואגוזי לוז.
7יוצקים את תערובת הפיצוחים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
8. משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית,
מצננים ומגישים.


















***מקור המתכון של קרין גורן עם מעט שינויים






http://www.carine.co.il/page_177?c0=13124&bsp=13098








תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody