דלג לתוכן הראשי

פאי פיצוחים בקרמל



                                                       
                           
                    

  מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית




תבנית לפאי מס' 24

לבצק:

3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)

3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

100 גרם חמאה/מחמאה קרה, חתוכה לקוביות(מזולה)

1 ביצה טרופה

למלית:

100 גרם חמאה/מחמאה(מזולה)

1/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה (80 גרם)

1/3 כוס דבש (100 גרם)

1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)/צמחית לפרווה

300 גרם תערובת אגוזים קלויים (קשיו,בוטנים,אגוזי לוז)

אופן הכנה:

1. ממסים את המחמאה/חמאה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים .מוסיפים ביצה מערבבים. מנפים את הקמח ממשיכים לערבב וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד .

2. מסדרים את הבצק בתבנית(כמו בתמונה) דוקרים עם מזלג ,מעבירים למקפיא ל-15 דקות.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות

4. אופים את הבצק(ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים(ובינתיים מכינים את המלית).

5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

6. בסיר מחממים מחמאה/חמאה, סוכר חום, ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה/צמחית, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה בוטנים,קשיו,ואגוזילוז.


7. יוצקים את תערובת הפיצוחים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.

8. משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית. מצננים ומגישים.










***מקור המתכון של קרין גורן עם מעט שינויים