דלג לתוכן הראשי

כנאפה ריקוטה וחמוציות

את הקינוח הטעים הזה הכנתי לבעלי שיחיה עם גבינת ריקוטה 5%,חמוציות,מעט אבקת סוכר,ואטריות קדאיף שקונים בנצרת כי זה המקור והכי טרי שיש.





מצרכים למחבת בגודל 22 ס"מ

לכנאפה

400 גרם אטריות קדאיף
75 גרם חמאה מומסת
250 גרם ריקוטה מעורבבת עם 3 כפות אבקת סוכר
50 גר' חמוציות

לסירופ
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות מיץ מלימון טרי
1 כף מיי זהר

להגשה

100 גרם פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד להמסת הסוכר, מנמיחים להבה 
מבשלים כ-10 עד שהנוזל מצטמצם ומקבל מרקם סירופי.

2. מכינים את הכנאפה: מערבבים היטב את החמאה המומסת עם אטריות הקדאיף.

3. מחממים מחבת בקוטר 22-24 ס"מ. מפזרים באחידות מחצית מהאטריות על המחבת מטגנים עד 
להזהבה(מרימים עם כף עץ ובודקים), מורחים מעל את תערובת הגבינה והחמוציות, וסוגרים במחצית השנייה של האטריות.

4.מבשלים על המחבת כ-5 דקות. מניחים צלחת בקוטר המחבת והופכים בזהירות לצד השני ,מחליקים למחבת ומבשלים כ-5 דקות מזיזים מידי פעם את המחבת ובודקים עם כף עץ שהשחים.

4. שופכים מעל סירופ חם בנדיבות, מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים.

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody