דלג לתוכן הראשי

עוגת שוקולד נוסטלגית


כשאימי הכינה את העוגה "החגיגית" הזאת ידענו שמגיעים אורחים, רוב הזמן אכלנו עוגת תפוזים נהדרת עם תוספות של אגוזים. את הבלילה מבשלים על הכיריים כמו פעם...עד להמסה של הסוכר (לא לעזוב את זה לרגע)לערבב כל הזמן ולצנן מעט לפני הוספת החלמונים.

תבנית 24/תבנית חד פעמית בינונית

כוס מידה חד פעמית לשתייה חמה

5 ביצים בגודל L

2 כוסות סוכר

1-1/2 קמח רגיל

1 אבקת אפייה

2 סוכר וניל

1 כוס קקאו

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

2 כפות ליקר קפה



אופן ההכנה:

בקלחת שמים קקאו,כוס סוכר,שמן,כוס מים מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה ,מצננים מעט.

מוסיפים חלמונים, בכל פעם חלמון, ומערבבים מיד לאחר הוספת החלמון.

מוסיפים ליקר קפה מערבבים.

משאירים בצד כוס מהקרם לציפוי העוגה.

מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב לא קשה,מוסיפים את תערובת השוקולד

בזרם דק לקצף עד לאיחוד.

מוסיפים קמח מנופה, ואבקת אפיה בתנועות קיפול.

משמנים תבנית חד פעמית ואופים כ-45 דקות ב-170 מעלות.