דלג לתוכן הראשי

סלט חצילים אפויים ברוטב






את הפטנט הזה אתם חייבים לנסות...לא יודעת מה אתכם אני שונאת לטגן!!!אני יודעת שזה טעים,משמין ואין תחליף לטעם!!! לפני שבועיים התארחתי אצל חברים ומרוב סלטים על השולחן לא ראיתי את המנה העיקרית. אני"חולה" על חצילים בכל מצב ומשתדלת לא לטגן!! כשראיתי את החצילים שאלתי את חברתי אם זה מטוגן והיא "מה פתאום מטוגן אני כבר לא מטגנת את חייבת לטעום" אני יכולה לספר לכם שהם הרבה יותר טעימים מהמטוגנים!!!תנסו ואל תשכחו מי גילה לכם את הפטנט המעולה הזה!!!!!!



מצרכים
1 חציל בינוי חתוך לפרוסות או קוביות בגודל 2 ס"מ עם הקליפה
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח 
1/2 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה בגודל L


רוטב
1 כף שמן זית
1 לימון סחוט טרי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כף חומץ
3 שיני שום כתוש
חופן כוסברה



אופן ההכנה

לערבב היטב ביצה,שמן זית,פפריקה,מלח,פלפל,לקלף(לא חייבים)ולחתוך את החציל לקוביות ולהוסיף את הבלילה, לערבב היטב.

לשים נייר אפיה ולהניח את פרוסות החצילים.
לאפות בחום 200 מעלות טורבו ב-25 דקות או עד להזהבה,לצנן היטב לפני התיבול,להעביר לקערה עמוקה.


להכין את הרוטב
בסיר קטן לשים את כל המצרכים לערבב עד להמסה של כל התבלינים למזוג לקערה עם החצילים,גמבה,כוסברה ומלפפון חמוץ ולערבב בעדינות.


**תוספות לסלט גמבה חתוכה לקוביות,מלפפון חמוץ חתוך לקוביות,כוסברה.

***מומלץ לאכול עם מטבוחה וחלה של בית.


להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן