עוגה שיש מתכון מנצח



עוגת שיש, רכה רכה, עם שבילים של שוקולד, מיוחדת עם טעמים של שוקולד מריר, ממרח רוזמרין/לוז/שוקולד. קלה להכנה וטעימה מאוד.

לתבנית בקוטר 26 ס"מ
מצרכים
4 ביצים בגודל L
כוס וחצי (300 גרם)סוכר לבן דק
כפית תמצית וניל
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה/תירס
כוס שמנת מתוקה(240 מ"ל)
2.5 כוסות(350 גרם) קמח תופח
רבע כפית מלח
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לתערובת שוקולד
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
כף גדושה חמאה
כף גדושה ממרח נוגט/רוזמרין/נוטלה (ניתן גם מחית לוז של שוקולד השחר)
1 סוכר וניל

לציפוי
50 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה
1. ממסים את כל המצרכים לתערובת השוקולד ומניחים בצד.
2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצף אוורירי.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן ושמנת מתוקה תוך כדי הקצפה.
4. מנפים פנימה את המצרכים היבשים,קמח,אינסטנט ומלח, להקצפה קצרה רק עד אשר הם נבלעים במסה.
5. מעבירים כוס וחצי מתערובת לבנה אל תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
6. מחלקים את התערובת הבהירה לשתיים באופן שווה. יוצקים לתבנית את התערובת הבהירה,
    מעבירים את בלילת השוקולד לשקית זילוף או בכפית מזלפים סביב. 

7. יוצקים את יתרת הבלילה הבהירה מיישרים מעט עם כפית.(אפשר להעביר סכין בבלילה לצורת שיש)
8. אופים בחום 170 מעלות 40 דקות.

9. ממסים שוקולד ושמנת מתוקה במיקרו,מערבבים היטב מזלפים ומורחים מעל לעוגה.

****יש לשים לב לא לאפות יתר על המידה אלא רק עד להזהבה והעוגה קפיצית למגע





**עודכן ב-6/2/20

 

תגובות

רשומות פופולריות