דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 29, 2015

עוגת גבינה נקודות ג'לי

אימי ז"ל הייתה מכינה לרוב עוגות בחושות כי זה מה שאהבנו, לפעמים אבא שלי ז"ל הכין עוגות וזה קרה רק כשהשכנה הביאה עוגת גבינה, כי הוא רצה להרשים אותה. היא אהבה את הבחושות ואנחנו את עוגות הגבינה שלה. עד ש....אבא שלי ביקש ממנה מתכון!!! "מה באמת אתה רוצה להכין?זה לא פשוט, זה מאוד מסובך, אתה בטוח?" טוב נו בסוף היא נתנה לו את המתכון... אבא הכין וכמובן העוגה יצאה הרבה יותר טובה ויפה. הוא לקח לה פרוסה (כי זה מה שנישאר) והשאר היסטוריה. את המתכון המדויק לא קיבלתי, אני מניחה שרוב המתכונים מבוססים על גבינות שמנת או רגילות, אינסטנט, שמנת חמוצה וכו'. זה המתכון הבסיסי והמוכר שלי ואני לא מחליפה אותו. הוא הכי קרוב למה שאכלתי בבית, רק את הציפוי אני משנה מדי פעם!!
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
מצרכים לבסיס
250 גר' עוגיות פתיבר בטעם שוקו
120 גר' חמאה מומסת

אופן הכנת הבסיס
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון דק ומוסיפים את החמאה המומסת.
מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת.
מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית העגולה וסוגרים את התבנית. גוזרים את היתר.
גוזרים רצועות נייר אפייה ברוחב התבנית, מרפדים גם…

עוגת פרח תפוזים

החלושס שלי זה תבניות אפיה.....השקעה בתבנית מיוחדת זה מאסט...!!! אין ספק שכל עוגה , הפשוטה ביותר, נראית מעולה (מה שמזכיר לי לעשות סדר במחסן)....
והפעם עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס!!!





מצרכים לתבנית מס' 24
4 ביצים L 1-1/2 סוכר (חד פעמית לשתייה קרה) 3/4 כוס שמן קנולה(חד פעמית) 1 מקל וניל 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (חד פעמית) 3  כוסות קמח רגיל (חד פעמית) 1 שקית אבקת אפייה חופן אגוזי מלך קצוצים גס 100 גר' שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה(7 דקות) מוסיפים את השמן בהדרגה תוך ערבוב איטי. מוסיפים מקל וניל,ומיץ תפוזים,מנפים קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת הנוזלית. מקמחים מעט את השוקולד צ'יפס ואגוזי המלך (שלא ישקעו בתחתית) מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך ומערבבים בתנועות קיפול. משמנים את התבנית עם מעט חמאה מוסיפים את התערובת ומשטחים. מכניסים לתנור ל-45 דקות.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody