דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 1, 2015

קציצות בקר וערמונים

תבשיל מתקתק ומעט פיקנטי הודות לצ'ילי מעטרים את המנה אגוזי מלך  צנוברים קטנטנים משמש מיובש ופיסטוק


מצרכים

לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
2 כפות פירורי לחם/פרוסת לחם סחוט היטב
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית ראס אל חנות
1 כפית צ'ילי טחון

לרוטב:
1/2 כוס אגוזי מלך
100 גר' צנוברים
50 גר' פיסטוקים
1 בצל, חתוך לקוביות
כפית סוכר חום
4 משמשים מיובשים
200 גר' ערמונים בוואקום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית צ'ילי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום

אופן ההכנה:

1.מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל  כדור פינג פונג.

2.לרוטב: מטגנים (אפשר מראש) את האגוזים, הפיסטוקים והצנוברים עד להזהבה קלה.

3.מטגנים בנפרד את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הסוכר החום, את האגוזים, המשמשים, הצנוברים ופיסטוקים.

4.מוסיפים שתי כוסות מים ומתבלים בפפריקה,צ'ילי,מלח,פלפל,כורכום מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.

5.מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות ומוסיפים מים במידת הצורך.

6.מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-10 דק…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody