דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 7, 2015

שמרים גבינות ודובדבנים

מצרכים ל- רולדה אחת ושושנים בתבנית עגולה מס' 26

לבצק
500 גר` קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
1 יוגורט טבעי או שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
2 חלמונים
100 גר` חמאה מומסת
גרדת לימון
קורט מלח


למלית
250 גר` גבינת כנען/טוב טעם
250 גר' גבינה לבנה 5%
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
25 גר` חמאה רכה
2 חלמונים
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
2 כפות קורנפלור

מערבבים את כל חומרי המלית לפי הסדר הרשום,מפזרים חופן חמוציות/דובדבנים לפי גודל הרולדה
ביצה למריחה

סירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים



אופן ההכנה
מעבירים למיקסר את כל חומרי הבצק עם וו לישה ומעבדים לבצק חלק כ-5 דקות
מתפיחים כשעתיים במקרר עד להכפלת הנפח/מחוץ למקרר כשעה.
מערבבים היטב גבינה וסוכר, מוסיפים וניל ,חלמונים, וקורנפלור,מוסיפים חמוציות ומעבירים למקרר עד לשימוש
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים מניחים על נייר אפייה
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 25*35 ס"מ. מניחים את הבצק, כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
מניחים במרכז המלבן לאורך חצי ממלית הגבינה ומפזרים מעל חצאי דובדבנים או חמוציות. חותכים את שולי הבצק לרצועות שוות ומשלבים א…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody