דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 10, 2015

לזניה גבינות תרד ופטריות

לזניה מופלאה במילוי גבינות,תרד,פטריות,ורוטב עגבניות פיקנטי!!



מצרכים קופסת לזניה (Barilla)  1 גבינה 5%
1 קופסת תרד
100 גר' גבינת צ'דר מגוררת
100 גר' גבינת קשקבל מגוררת
200 גר' גבינת עמק מגוררת
100 גר' בולגרית מגוררת
1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 בצל סגול קצוץ דק
2 ביצים
1 קופסת עגבניות מרוסקות (mutti)
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי גרוס
אגוז מוסקט
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן
1 כפית  אורגנו יבש
עגבנייה חתוכה לפרוסות אופן ההכנה: בסיר מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ,מזהיבים מעט מוסיפים פטריות מערבבים עד לריכוך ומוסיפים את עלי התרד. מקפיצים מעט מעבירים לקערית ומצננים. מוסיפים גבינה לבנה,חצי מכמות הצ'דר,בולגרית,גלעד,וחצי מכמות גבינת עמק מוסיפים ביצים,מתבלים בפלפל שחור גרוס,אגוז מוסקט מערבבים היטב. שופכים את תוכן העגבניות המרוסקות לסיר מוסיפים צ'ילי,פפריקה,ואורגנו ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות לוקחים תבנית פיירקס או כל תבנית שרוצים (חד פעמית בינונית )ומשמנים אותה מסדרים שכבה של דפי לזניה מעל רוטב עגבניות מעל תערובת גבינות תרד ופטריות ושוב חוזר דפי לזניה. אני עושה …

קנלוני תרד וגבינות

הרעיון  להכנת המנה התחיל.... כשהכנתי בצק פילו במילוי תרד וגבינות ,נשארה כמות גדולה מהמלית  ולזרוק אין סיכוי!!בדקתי במזווה ומצאתי את הקנלוני...ומה מתאים יותר עם גבינות ועוד כל מיני תוספות?? זה   קורה תמיד כשלא מתכננים יוצא הכי טעים .....במקרר היה ארטישוק משומר אז הוספתי לתרד ,טעמתי את המלית  הוספתי רוטב עגבניות ואת התוצאה אתם רואים....יצא מעולה!!!!     
מצרכים

קופסת קנלוני 200 גר` עלי תרד 4 ראשי ארטישוק משומרים חתוכים לקוביות                                      1 בצל 200 גר` גבינה בולגרית במליחות  מעודנת                                                200 גר` גבינה טוב טעם 1 ביצה  2 כפות קמח 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 3 כפות שמן                                          200 גר' גבינה צהובה מגוררת

לרוטב עגבניות 1 קופסת עגבניות מרוסקות 3 שיני שום קצוץ דק 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית סוכר 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה מניחים בסיר רחב מעט שמן ומטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את עלי התרד וראשי ארטישוק מערבבים מעט עד לריכוך,מצננים מערבבים את הגבינות,ביצה,קמח ,מלח ,פלפל , התרד,ראשי ארטישוק לתערובת אחיד…

מג'דרה עם תוספות

תוספת שמתאימה לערבי חג ולאוכלי קטניות בפסח (אנחנו אוכלים קטניות כי החצי שלי חצי עיראקי)יש בה כרובית צלויה, גרגרי חומוס, רצועות גזר,מתובלת בבהרט וכוסברה.


מצרכים (6 מנות)
לכרובית
1 ראש כרובית קטן מופרד לפרחים קטנים
שמן זית לזילוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי

למג'דרה
1/4 כוס שמן קנולה
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לרצועות
1 וחצי כוסות אורז בסמטי מובחר של ווילי פוד(דומה לאטריות לאחר הבישול)שטוף, שרוי 10 דקות במים ומסונן
1 וחצי כוסות חומוס מבושל (משומר )
1/2 כפית בהרט (לא חובה)
1/2 כפית מלח
3 כוסות מים

להגשה
2 כפות שקדים מולבנים קלויים
1/2 צרור כוסברה
צנוברים קלויים
חמוציות


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את הכרובית: מתבלים כרובית במלח ופלפל ומזלפים מעט שמן ומניחים בתבנית צולים כ-20 דקות עד הזהבה.
3. בינתיים מכינים את המג'דרה: מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף.
4. מוסיפים אורז, חומוס, בהראט ומלח ויוצקים מים מביאים לרתיחה,מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ-10 דקות.
5. מעבירים את האורז לכלי …

פלאפל חצילים וגבינות

מטוגן כמו פלאפל,טעים יותר מפלאפל(לטעמי), שילוב של חצילים קלויים,גבינות,ופטריות .


מצרכים 2 חצילים קלויים וקצוצים דק
30 גרם חמאה 1 בצל, קצוץ דק מאוד 2 שיני שום, כתושות 300 גרם  פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות מאוד גבינת בולגרית חתוכה לקוביות מלח ופלפל שחור גרוס 60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק לציפוי ולטיגון 1 כוס קמח/קמח מצה 2 ביצים, טרופות עם 3 כפות מים קרים פנקו/קדאיף  שמן לטיגון עמוק


אופן ההכנה: להכנת הפלאפל: מחממים במחבת קטנה את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ,ומטגנים על אש בינונית 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ,ומטגנים כ-10 דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים היטב.  מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמזן והחצילים הקלויים ומערבבים. שומרים במקרר כשעה צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מכניסים קוביית גבינה בולגרית מניחים על מגש ושומרים במקרר כשעה נוספת.



לציפוי ולטיגון: שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פרורי הפנקו ואו הקדאיף. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, …
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody