דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 11, 2015

דג אמנון קוביות גזר וגמבה

כידוע בני משפחתי לא מוותרים על הדג בערב שישי, ולא משנה איפה אנחנו .
גם אם אנחנו מתארחים ,ידוע וברור שאני מביאה דגים או שהמארחת מכינה במיוחד. ואם כבר דגים בואו נגוון במעט כל פעם עם תוספת אחרת...
אפשר עם פול ירוק, או תפוחי אדמה ,ואפשר רק עם גזר חתוך לרצועות עבות וגרגרי חומוס .והפעם הכנתי עם קוביות גזר,גמבה,גרגרי חומוס,ותוספת של רסק עגבניות שמוסיפים כשמכינים חריימה,והרוטב טעים מאוד!!!



מצרכים ל-4 מנות
4 פילה מושט/לברק/דניס/מוסר ים/סלמון
1/2 כוס שמן קנולה
2 גמבה אדומה חתוכה קוביות או רצועות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
1 גזר חתוך לקוביות או פרוסות
6 שיני שום שלמות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אריסה
1 כף לימון כבוש
1 כף פפריקה חריפה
1/4 כפית כורכום
1 וחצי כפות כמון
1 כף מלח
4 פלפל יבש חריף/מתוק
1 כף רסק עגבניות
צרור כוסברה קצוץ


אופן ההכנה
משרים את הדג במעט מלח ולימון.
מחממים שמן קנולה בסיר רחב. מטגנים את הגמבה, הפלפל החריף, קוביות הגזר והשום, עד לריכוך.
מוסיפים שתי כוסות מים ומערבבים היטב.
מתבלים בפפריקה,כורכום,כמון,מלח,מוסיפים אריסה,לימון כבוש,רסק עגבניות וחצי כוס מים ומערבבים מוסיפים פלפלים יבשים,וגרגרי חומוס מבשלים על לה…