דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 15, 2015

עוגת תפוזים מלכת עוגות החורף

ללא ספק עוגת תפוזים היא מלכת עוגות החורף גבוהה, רכה, אוורירית בניחוח תפוז ,אצלי באופן קבוע יש עוגה אחת בחושה ,לרוב עוגת תפוזים בכל פעם עם תוספת שונה, והפעם הכנתי עם פלחי תפוז בתחתית טבולים בסוכר ומעל הוספתי פלחי תפוז מיובש שנאפה בתנור בחום נמוך כשעתיים!!!!!




מצרכים לתבנית 26/סיר פלא
5 ביצים (L)
1/2 1 כוסות סוכר (חד פעמית לשתייה קרה)
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן קנולה(חד פעמית לשתייה קרה)
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (חד פעמית לשתייה קרה)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות קמח (חד פעמית )
1 אבקת אפיה
1 תפוז חתוך לפרוסות
1/2 כוס סוכר (לפלחי התפוז)

אופן ההכנה
בקערה טורפים חלמונים, 3/4 כוס סוכר, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז.
מנפים את הקמח מעל,מערבבים לעיסה אחידה ללא גושים.
מקציפים חלבונים לקצף רך עם הסוכר שנותר,מקפלים בהדרגה לבלילה השנייה.
פורסים תפוז לפרוסות דקות טובלים בסוכר ומניחים בתחתית הסיר פלא או תבנית (26) המרופדת בנייר אפייה.
יוצקים מעל את הבלילה ואופים ב -160 מעלות כ-50 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש

מצננים והופכים על צלחת הגשה מזלפים מעט דבש.





להכנת פלחי תפוז יבש

פורסים תפוז לפרוסות דקות ומנ…

עוגת וניל עסיסית

מצרכים6 ביצים שלמות1 כוס סוכר3/4 כוס שמן קנולה1 שמנת מתוקה 38%2 כוסות קמח רגיל1 כף אבקת אפיה1  חב` אינסטנט פודינג וניל1/2 כוס קוקוס
לשימון התבנית10 גר ` חמאה רכה מאוד2 כפות סוכר
אופן הכנהמקציפים ביצים,וסוכר במהירות גבוהה כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה,ובהירה,מוסיפיםאת השמן בזרם דק .מוסיפים את השמנת תוך כדי הקצפה מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים אתהקמח,אבקת האפייה,אינסטנט וקוקוס מקציפים לאט עד קבלת תערובת אחידה(לא להקציף יתר על המידה)משמנים את התבנית ביסודיות ומוסיפים סוכר למניעת הידבקותאופים ב-160 מעלות כ-45 דקות מצננים לחלוטין והופכים את העוגה על צלחת הגשה.

עוגיות מייפל ונשיקות קרמל

מצרכים ל-20 עוגיות

100 גר' (חצי כוס) סוכר 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן חלמון ביצה 40 גרם (3 כפות) מייפל 1/2 כפית תמצית וניל קורט מלח 3 גרם (3/4 כפית) קינמון טחון 140 גרם (כוס) קמח 2 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה סוכר לגלגול העוגיות

נשיקות קרמל/מטבעות שוקולד אופן ההכנה:  מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.  בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, שמן וחלמון עד שמתקבלת תערובת אחידה.  מוסיפים מייפל, וניל, מלח, וקינמון וטורפים לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה ,ומקפלים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד וטיפה דביק. בידיים מעט רטובות מגלגלים עוגיות מניחים בתבנית. אופים כ-12 דקות מוציאים מצננים מעט ,ומניחים מעל נשיקות כרמל/מטבע שוקולד לוחצים מעט את השוקולד בתוך העוגייה.

עוגיות טחינה בנגיעות הל

מצרכים ל-60 עוגיות 380 גר` קמח תופח                                                 1 כוס סוכר 1 כוס טחינה גולמית 200 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות 1/2 כפית הל טחון 1 כפית תמצית וניל 50 גר` שומשום פיסטוק לקישוט
אופן ההכנה במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למרקם אחיד. מוסיפים את הטחינה ותמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד החומרים. מנפים את הקמח, ומוסיפים לתערובת מעבדים רק עד לאיחוד החומרים ,מוסיפים הל טחון, מעבירים למקרר לשעה לפחות. מכינים צלוחית עם שומשום. מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצרים כדורים טובלים בשומשום ומניחים פיסטוק מעל אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות.
    ******יש להמתין לצינון מלא מאחר והעוגיות מאוד פריכות

עוגיות טחינה וסילאן

מצרכים ל-35 יח'(כוס מדידה אוניברסלית)
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס סוכר דמררה
2 כוסות קמח תופח

לציפוי
100 גר' שומשום



אופן ההכנה

1.מערבבים את כל החומרים עד ליצירת בצק אחיד.

2.יוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי ומצפים בשומשום.

3.מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים מעט.

4.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות (העוגות צריכות להישאר רכות מעט (הן מתקשות).

עוגיות פיצוחים מושלגות

אם אתם אוהבים פיצוחים העוגיות הללו הן בדיוק מה שאתם צריכים עכשיו...אתם יכולים להשתמש/לערבב כמה סוגים או סוג אחד לאפות את העוגיות הנהדרות האלה ולהתענג...חמישה מצרכים (אבקת סוכר לא נספר) ואתם שם...

מצרכים ל-50 יחידות
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
100 גר' סוכר
280 גר' קמח רגיל
200 גר' פיצוחים לא קלויים עפ"י בחירתכם (אגוזי מלך,שקדים,אגוזי לוז)
1 כף תמצית וניל
1/4 כוס מים קרים


100 גר' אבקת סוכר לציפוי העוגיות




אופן ההכנה
מעבירים את הפיצוחים למעבד מזון לטחינה גסה.
מוסיפים סוכר,קמח,ומערבבים מעט.
מוסיפים חמאה,תמצית וניל ומעבדים עוד כדקה, כשנוצרים פירורים מוסיפים מים וממשיכים לעבד,עד לאיחוד החומרים לכדור בצק. יוצרים כדורים בגודל בינוני, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
מצננים ומעבירים לצלוחית עם אבקת סוכר,טובלים את העוגיות.