דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 16, 2015

רוזלך - מאפה שמרים ממולא נוטלה של לנדוור

את השם של המאפה הזה שמעתי המון פעמים,חיפשתי מתכון בכל הרשת ולא מצאתי! הילדים אכלו בלנדוור ומאוד אהבו,"אימא תכיני, קטן עלייך" הם אמרו. אם לא טעמתי, איך אכין? טוב ברוררר שטעמתי ותכננתי להכין. קיבלתי בדואר חוברת מתכונים עם מנות הדגל של כל המסעדות באזורנו ונחשו מה??? המתכון של הרוזלך בחוברת....אצתי רצתי והרי הוא לפניכם.



מצרכים ל-60 יח' (תלוי בגודל שתבחרו
3 כוסות קמח לבן או(רצוי ג'ירסולה איטלקי/קמח דורום)
1 וחצי כוסות מים (עפ"י צורך)
1 כפית מחוקה שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית עדין
1/2 כפית מלח

למלית 1
נוטלה למריחה
מלית 2
3 כפות חמאת בוטנים מומסת כ-25 שניות במיקרו
3 כפות ריבת תות מומסת כ-25 שניות במיקרו
חופן בוטנים מסוכרים

מלית 3
250 גרם חלבה שוקולד חתוכה לפרוסות דקות
חופן פקאנים מסוכרים גרוסים גס

אופן הכנת הבצק
במיקסר עם וו לישה,במהירות נמוכה מערבבים את הקמח,כוס חצי מים,ושמרים,מוסיפים את השמן זית בהדרגה ולשים כ-5 דקות.
מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוהה,לשים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
מניחים מגבת מעל לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מוציאים את הבצק הקערה,מורידים את האו…

קאפקייקס שוקולד בקרם וניל

מצרכים ל-12 יחידות
280 גרם קמח (2 כוסות)
300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
1/4 1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
45 גרם קקאו (1/3 כוס)
215 מ"ל חלב (1 כוס)
225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שבבי שוקולד מריר

למלית
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל
1 כפית צבע מאכל אדום
3/4 כוס חלב
לבבות לקישוט

מעט אבקת סוכר


אופן ההכנה

1. לקערה מנפים את הקמח, סודה לשתייה, מלח ,אבקת אפייה וקקאו.

2. למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר,מתחילים לעבד על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם קרמי אוורירי.

3. מעבירים למהירות בינונית ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם,לבסוף תמצית וניל.

4. עוצרים את המיקסר ומתחילים להוסיף את תערובת הקמח והחלב, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח ב-2 פעמים (זהירות מעיבוד יתר).


5.עוצרים את המיקסר ומוסיפים את שבבי השוקולד ומעבדים עוד כ-10
שניות רק לאיחוד כל החומרים.

עוגת שוקולד עשירה

"שוקולד הוא המאכל היחיד שמסמל יוקרה,נוחות,
חושניות,סיפוק ואהבה" (קרל פטשקה)

מצרכים - לתבנית מס' 24 150 גר` שוקולד מריר
150 גר` חמאה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים L
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות קורנפלור
1 כפית נס קפה/אספרסו

לציפוי
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גר` שוקולד מריר
2 כפות ריבת חלב


אופן ההכנה
ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל,ומצננים מעט.
מוסיפים סוכר ומערבבים טורפים פנימה את הביצים,קמח ,אבקת אפייה, קורנפלור,ואבקת נס קפה,וטורפים כמה שפחות.
משטחים בתבנית משומנת ואופים 35 דקות ב-170 מעלות, מצננים.


הציפוי
מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה לסף רתיחה,מוזגים על השוקולד ומערבבים מוסיפים ריבת חלב.
יוצרים גומות על העוגה בעזרת כף עץ ומוזגים מעל לעוגה.
מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי,לפני ההגשה.

***מקור המתכון של קארין גורן