רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 25, 2015

עוגת גבינה

תמונה
חגיגת גבינות אין טוב מזה ועדיפות לעוגות גבינה. כשקיבלתי הזמנה לחג השבועות משושי (אימא של כלתי) ידעתי שאני אחראית על הקינוחים,כי אין מצב שאני לא מביאה קינוח ולא צריכה להיות סיבה מיוחדת. כולם יודעים יפצ'וק זה קינוחים,ואם אפשר עם עוד כמה תוספות. אז כרגיל שאלתי את הילדים איזה עוגת גבינה מכינים? "משהו פשוט בסיסי ,אפשר עם אוראו אם ממש בא לך".העוגה הייתה כל כך טעימה ואני מכינה לא מעט,כנראה הקצפת החלבונים הייתה בדיוק במידה הרצויה ותוספת אינסטנט שוקולד לבן,אוראו הכל התחבר למעדן מושלם!!






מצרכים לתבנית בקוטר 26-28 ס"מ
לבסיס

250 גר' עוגיות פתיבר בטעם שוקולד/וניל
120 גר' חמאה מומסת

אופן ההכנה
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון דק ומוסיפים את החמאה המומסת.
מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת.
מניחים נייר אפייה בתבנית עגולה בתחתית, סוגרים את התבנית גוזרים את היתר.
גוזרים רצועות ברוחב התבנית מרפדים גם סביב,ומגביהים מעט.
מעבירים את העוגיות עם החמאה ומהדקים (עם כוס)מעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.

מצרכים לעוגה

6 ביצים מופרדות
1-1/4 כוסות סוכר
1 ק"ג גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת כחצי שעה שתג…

בייגלה ירושלמי במילוי ריקוטה וכרישה

תמונה
אני מנוייה ב- "על השולחן" (מתנה שקיבלתי מהילדים),וכשראיתי את התמונה של הבייגלה המדהימים האלה של אדי מזרחי המוכשר..קראתי את המתכון וחשבתי ,הכי מתאים לחג.אחרי שנייה קיבלתי מייל וקישור לפרופיל מהבן שלי "אימא כזה אני רוצה".
לא היו הרבה ברירות הילד ביקש ,התאמץ ,שלח לי מייל עם הקישור,קיבל ועוד איך קיבל.



חומרים ל-15 מאפים:
לבצק:
1 ק”ג קמח לבן מנופה
80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
600 מ”ל (½2 כוסות) מים בטמפ’ החדר
2 כפיות מלח
1 ביצה בגודל בינוני
30 מ”ל (2 כפות) שמן זית

למלית:
2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות דקות (רק החלק הלבן)
70 מ”ל (5 כפות) שמן זית
עלים מ-3 גבעולי תימין
1/2 ק”ג גבינת ריקוטה מלוחה

לציפוי והברשה:3-2 כוסות שומשום
1/4 כוס שמן זית (אפשר גם יותר)


אופן ההכנה  מכינים את הבצק ומתפיחים:
שמים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כדקה.מוסיפים מים בהדרגה ולשים 6-5 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים מלח, ביצה ושמן זית ולשים 3-2 דקות עד שהבצק מתאחד(במהלך הלישה נראה כאילו הוא מתפרק).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים…