דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 27, 2015

עוגיות שוקולד חמאת בוטנים

מצרכים ל-30 עוגיות 250 גר' חמאת בוטנים 1 כוס סוכר (חד פעמית לשתייה קרה) 1/4 כוס חלב/מים 1/2 כפית סודה לשתיה קורט מלח 1 כוס שוקולד צ'יפס 2 כפות קוקוס טחון חופן בוטנים קצוצים אופן ההכנה מחממים תנור ל-160 מעלות בקערה מניחים חמאת בוטנים ,סוכר ,ומים/חלב, ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים סודה לשתיה, מלח ,שוקולד צ'יפס ,קוקוס ובוטנים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת  אחידה יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-15 דקות עד שהן זהובות.

כרוב במילוי אורז ובשר

את המתכון הזה אתם חייבים לנסות!! זה לא עוד כרוב ממולא באחריות!!! למה אני מתעקשת אתם שואלים?כי לקראת סוף הבישול ממשיכים לבשל  בתנור עם מכסה פתוח ואז....בוםםםם!!זה כל ההבדל!!בכלל כדאי להמשיך בישול ארוך בתנור, עוד רבע שעה כל הטעמים מרוכזים ויוצא טעים!!!! מצרכים למילוי
500 גר' בשר בקר טחון
צרור כוסברה
כרוב בינוני למילוי
כוס אורז לא מבושל
1 בצל בינוני
כף רסק עגבניות
כפית ראס אל חנות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח

רוטב
4 עגבניות קלופות חתוכות /קופסת עגבניות שלמות
1 בצל בינוי
2 כפות רסק
2 כפות סילאן
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
3 כפות שמן

אופן ההכנה
מוציאים את הליבה ומכניסים את הכרוב למים רותחים, בזהירות כ-15 דקות.
מוציאים ומעבירים לקערית עם מים קרים, ל-10 דקות.
מורידים את העלים ,מסירים את החלק הקשה, ומניחים בצד עד להכנת המלית.
מערבבים את מצרכי המילוי, פורסים עלה של כרוב וממלאים, שמים כף מתערובת הבשר מקפלים ומניחים בצד עד להכנת הרוטב.
אם נישאר בשר מכינים קציצות ומניחים בסיר עם הממולאים.
בינתיים מכינים את הרוטב,מטגנים עם השמן בצל, מוסיפי…

סופריטו עוף וירקות

סופריטו אחת המנות החביבות על בני משפחתי ,אפשר להחליף את העוף עם בשר בקר. במטבח הספרדי הוא מכיל שום,בצל,ועגבניות המבושלים בשמן זית,ומהווה בסיס למאכלים שונים. בדומה למירפוואה במטבח הצרפתי ולסופריטו האיטלקי. במטבח הקריבי ובמטבחי דרום אמריקה הוא רוטב עגבניות, פלפלים צלויים, שום, בצל ועשבי תיבול. (ויקיפדיה)



מצרכים ל-5 מנות

5 כרעיים

2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים

3 שיני שום

2 גמבה אדומה חתוכות לקוביות

1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

חופן כוסברה

1 כף פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זיתאופן ההכנהמחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים שום פרוס ומערבבים עוד כ-2 דקות.מפלפלים וממליחים את העוף, מוסיפים לסיר ומטגנים משני הצדדים עד להזהבהמוסיפים את הירקות מתבלים ומערבבים.

מוסיפים חצי כוס מים (אין צורך להוסיף עוד הירקות מגירים נוזלים).

מבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות תוך טלטול הסיר מצד לצד מפזרים כוסברה ומגישים.

בתיאבון!!

חזה עוף וירקות מוקפצים

מוקפץ חזה עוף עם כל מה שנישאר,מנה קלילה,טעימה,ומהירת הכנה!!



מצרכים 500 גר` חזה עוף חתוך לקוביות 4 כפות שמן קנולה 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות 1 גמבה ירוקה חתוכה לרצועות 1 גזר חתוך לרצועות 100 גר` נודלס /250 גר' פתיתים מבושלים  1 בצל גדול חופן  נבטים 200 גר` ברוקולי/כרובית חלוטים כ-5 דקות במים חמים ומסוננים 1/4 כרוב חתוך לרצועות 2 כפות דבש 2 כפות רוטב סויה/טריאקי 4 שיני שום כתוש 1 כפית ג`ינג'ר 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לריבועים 1 כף פפריקה מעושנת 1 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1כפית סוכר
אופן ההכנה משרים חזות עוף  כשעה  ברוטב סויה,1 כף דבש, שתי שיני שום,פפריקה מעושנת.  מטגנים רצועות בצל במחבת  עד להשחמה קלה. מוסיפים את חזות העוף ומקפיצים עד להשחמה, מניחים בצד. מוסיפים עוד מעט שמן קנולה לווק ושופכים לתוכו את השום, ג`ינג`ר ,ופלפל חריף. מטגנים מעט ומוסיפים את הפלפלים החתוכים לרצועות ,הכרוב,גזר,ברוקולי, וממשיכים לטגן עד להתרככות קלה  מתבלים בסויה, פפריקה מעושנת, מלח, פלפל שחור, וסוכר. מוסיפים את הנודלס המבושל  ואת חזות העוף המטוגן ומקפיצים עד שכל הטעמים מתערבבים .

בראוניז קמח קוקוס ופצפוצי שוקולד לבן

קיבלתי המוןןןן קוקוס,קמח קוקוס,סוכר קוקוס,שמן קוקוס,ופתיתי קוקוס,מה עושים עם כל כך הרבה קוקוס?חשבתי על הילדים הם בקטע בריאותי עכשיו ורצוי להכין בראוניז שהם ממש אוהבים, עם כל המרכיבים הבריאותיים האלה.בשקית סוכר קוקוס היה מתכון לבראוניז וחשבתי למה לא?מישהו כבר ניסה ,עם מעט תוספות של שוקולד צ'יפס לבן ופירות יער יכול לצאת מעולה!!
מסקנה -לאוהבי בראוניז לח ונימוח עדיף להחליף את שמן הקוקוס במתכון בחמאה באותה כמות (אני אוהבת את המרקם עם השמן קוקוס)




לתבנית מרובעת בגודל 21*21

1/2 כוס שמן קוקוס/חמאה
1/2 כוס קקאו
6 ביצים שלמות
כוס סוכר קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח קוקוס
1 כוס פצפוצי שוקולד חלב
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פירות יער

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-175 מעלות
על אש נמוכה,בסיר בינוני לערבב את החמאה/שמן קוקוס והקקאו.
להניח בצד לצינון
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים,הסוכר,ותמצית וניל.להוסיף את החמאה/שמן קוקוס
והקקאו(לאחר שהתקררו)לערבב היטב.
להוסיף בהדרגה את קמח הקוקוס עד שמקבלים מרקם חלק ללא גושים
להוסיף פצפוצי שוקולד,ואגוזי מלך.
לשמן את התבנית להניח פירות יער ומעל את הבלילה,לאפות כ-30 דק…