דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 28, 2015

קרמשניט מנה אישית

את העונג הבא אני מכינה כשאין לי כוח או שיש יותר מידי בחושות בשבועות האחרונים והפעם יש קיצורי דרך ועם הכי פחות כלים ללכלך ואת זה אני ממש אוהבת!!!ראו סירטון!!






מצרכים ל-30 יח'
חבילת בצק עלים בטעם חמאה/מרגרינה

למלית אינסטנט פודינג וניל צרפתי/קרם פטיסייר (מוכן של מימונס) 1 כוס חלב 2 שמנת מתוקה 38%

למריחה 1 ביצה 

1/2 כוס סוכר
מעט אבקת סוכר


אופן ההכנה מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות. מרדדים מעט את הבצק ,וחותכים לריבועים עפ"י רצונכם אני הכנתי בגודל 10*10,או קורצים עיגולים עם חותכן. מניחים נייר אפיה בתבנית, ומחוררים עם מזלג את ריבועי הבצק. מורחים ביצה ובוזקים סוכר מעל ,מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15-20 דקות עד להזהבה ומצננים.

לקרם מס' 1 מקציפים 1 קרם פטיסייר 1 כוס חלב 1 שמנת מתוקה ומעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן. פותחים בעדינות כל ריבוע/עיגול בסכין ומזלפים פנימה את הקרם.

לקרם מס' 2
מקציפים 1 אינסטנט 1 כוס חלב 1 שמנת מתוקה לקצף יציב ומעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.

בוזקים אבקת סוכר ומעבירים למקרר להתייצבות







עוגת שכבות קרם וניל מרנג וקצפת

עוגת קצף וקצפת אהובה על כולם!! חלומו של כל ילד ומבוגר.. פריכה ושבירה מלמעלה, ורכה בפנים.

מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית

לבצק
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גרדת לימון
1/4 כוס מים קרים (לפי הצורך)

למרנג
4 חלבונים בגודל L
200 גר' סוכר
2 כפות מיץ לימון

מלית
2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
1/2 כוס חלב
1 קופסת אינסטנט פודינג וניל צרפתי(80 גרם)

לקישוט
50 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה
הבצק-
במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הסוכר, החמאה,ביצה,גרדת לימון ,וניל
והמלח, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה מערבבים עד לקבלת כדור בצק.
משמנים תבנית חד פעמית משטחים את הבצק ואופים כ-15 שעה ב-180 מעלות.

המרנג-
מעל אמבט בן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערית עם חלבונים וסוכר)
מערבבים את הסוכר והחלבונים עד להמסת הסוכר, מעבירים למיקסר מוסיפים ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק וקשה.

משמנים תבנית ומזלפים עם צנתר ריבוע בגודל התבנית (חד פעמית)אפשר להניח עם כף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות בטורבו ואופים כשעה וחצי ל…

קציצות בקר ברוטב ושעועית ירוקה

תבשיל פיקנטי מאוד!!הודות לצ'ילי החריף,ותוספת של שעועית ירוקה,מה שנשאר לנגב את הרוטב עם החלה של שבת.




לקציצות:


 חצי קילו בשר בקר טחון 1 בצל בינוני 2 שיני שום חופן כוסברה 2 פרוסות לחם (מושרות במים וסחוטות) 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור  גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/4 כפית כורכום  1/4 כפית ראס אל חנות 1/2 כפית צ'ילי חריף טחון לרוטב 1 בצל גדול חתוך לקוביות 4 כפות שמן קנולה 3 עגבניות מגוררות 1 כפית מלח 1 כפית פלפל לבן 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה(או פחות לפי טעמכם) 2 כוסות מים תוספת שעועית ירוקה אופן ההכנה מכינים את הקציצות מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב קוטמים את קצוות השעועית וחוצים לשניים,מעבירים לסיר עם מים רותחים ומבשלים 5 דקות,שוטפים במים קרים ומסננים. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה,מוסיפים את העגבניות מבשלים כ-10 דקות. מתבלים במלח,פפריקה,פלפל לבן ,מערבבים מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוציאים מהמקרר את הבשר,מכדררים קציצות ומניחים בסיר לבישול של כחצי שעה,מוסיפים את  השעועית ומבשלים עוד ארבעים דקות עד לספיגת רוב הנוזלים.