דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 30, 2015

סלט פלפלים חריף אש

   סלט פלפלים חריפים וגמבה אדומה קל ומהיר להכנה ,כממרח ,וכתוספת לתבשילים.



מצרכים
6 פלפל ירוק חריף1 גמבה אדומה3 שיני שום1 כפית מלח 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה3 כפות שמן
אופן ההכנה
במעבד מזון עם להב פלדה מכניסים פלפל ירוק,גמבות אדומות,ושום.טוחנים כ-2 דקות לא דק מידי משאירים חתיכות קטנות.מעבירים לסיר ,מוסיפים מלח,פפריקה אדומה ,ושמן ,מבשלים כ-20 דקות,עד לאידוי הנוזלים.

עוף עם זיתים מנגולד ולימון

את התבשיל הזה אני מכינה בדרך כלל עם זיתים "שבורים" שצריך לגלען,לפעמים כמו כולם אני מחפשת קיצורי דרך טעימים לא פחות,עם תוספות מתאימות שמשדרגות את התבשילים פלאים. להורי ז"ל היה עץ בחצר, אבי היה קוטף ומכין אותם לבישול. היה מגלען,משרה במים כמה ימים להוצאת המרירות,מעביר לשקיות ומקפיא. בכל פעם הייתי מקבלת משלוח מוכן לבישול. והטעם גן עדן.התוספות שלי לתבשיל אריסה- home made ומנגולד.



מצרכים ל-6 מנות 6 ירכיים של עוף קופסת זיתים מגולענים(500 גר') קופסת עגבניות חתוכות דק (400 גר' mutti) 3 עלי מנגולד חתוכים לרצועות עם הגבעול 5 שיני שום פרוסות דק 1 לימון בינוני  פרוס עם הקליפה 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כף סוכר חום 1 כף כמון 1 כף סלט פלפלים חריף(אריסה) המתכון כאן 3 כפות שמן 2 כוסות מים אופן ההכנה מסננים את הזיתים מהנוזלים מוסיפים מים, מביאים לרתיחה שוטפים חוזרים על הפעולה שוב ,מסננים  ומניחים בצד. שמים שמן בסיר רחב, מוסיפים פפריקה מתוקה, כף סוכר חום, כף כמון, שום פרוס דק, אריסה ואת  פלחי הלימון מערבבים כדקה. מוסיפים את העגבניות  מערבבים ומבשלים כ-10 דקות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הזיתי…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody