דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 31, 2015

קריוש - סופגניות פרח אלג'יראיות

את המתכון הזה ראיתי לראשונה לפני כחודש ביו טיוב וניראה כי הבצק ספוג בשמן ונורא "כבד" ...עם כל הסופגניות,הספינג',וכל השאר החלטתי לוותר. אמממ...המתכון "רדף" אחרי לכל מקום, עד שפרסם אותו מי אם לא עוז תלםהמוכשר, יחד עם נוף עתאמנה זוכת העונה הרביעית של מאסטרשף,והתמונות היו מהממות ומגרות וממש ממש אבל ממש קראו לי. אז באישור עוז אני משתפת אתכם במתכון ,תמונות,והעשייה שלי כמובן. המתכון ככתבו וכלשונו מהבלוג The Kitchen Coach של עוז תלם.



מתכון לקריוש: סופגניות פרח אלג'יראיות
12-15 יחידות, 60 דקות עבודה נטו, שלוש שעות עד שהכל מוכן, חלבי מצרכים: לבצק:
400 גרם קמח לבן
100 גרם סולת
1 ביצה, טרופה (משתמשים רק בחצי ולבצק ובשאר משתמשים בהמשך ההכנה)
100 גרם חמאה מומסת
כף סוכר לבן
½ שקיק (1 כף) אבקת אפייה
½ כפית שמרים יבשים או כפית וחצי שמרים טריים
120 מ"ל (½ כוס) מים
וצריך גם:
3 חותכנים בצורת פרחים, בגודל קטן, בינוני וגדול
חופן קטן שקדים שלמים, לא קלויים
½ כוס דבש, מחומם במיקרוגל (לזילוף מעל המאפים המוכנים)
2 כפות שומשום קלוי, לקישוט (רשות)
שמן, לטיגון עמוק
אופן הכנה: הבצק: שמים ½ מהביצה הטרופה…

טארט פירות העונה

אין ספק שהטארט הזה גונב בקלות את ההצגה משאר המתוקים...הסוד הוא במבחר פירות העונה הצבעוניים.


חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

לקלתית:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה +2 כפות מים קרים
260 גרם קמח תופח אסם
לקרם שקדים:
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים
150 גרם שקדים טחונים
1 כף קורנפלור
1 תמצית וניל

לקצפת וניל
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל’)
1 כף אינסטנט פודינג וניל

לקישוט
מגוון פירות העונה

לזיגוג:
2 כפות נפאז’ או 2 כפות ריבת משמש חלקה 2 כפות מים

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
מערבבים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבלים כמה שניות.
מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ.
נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים קרם שקדים ואופים:
מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים ביצים ומערבלים כ-2 דקות. מוסיפים שקדים וקורנפלור, ו…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody