דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 1, 2015

מרק שעועית באריסה

מצרכים

800 גר' שעועית לבנה קפואה (סנפרוסט) או 3 כוסות מושרות יום לפני
300 גר' בשר מס' 5 חתוך לקוביות (צלי כתף)
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 בצל שלם(לבישול עם הבשר)
2 פלפל אנגלי
2 עלה דפנה
3 שיני שום שלמים
1 כף אריסה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כף מלח
200 גר' רסק עגבניות
3 עלים וגבעולי כרפס חתוכים לרצועות
3 כפות שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
ציר בשר/ או אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

מבשלים את הבשר עם בצל ,פלפל אנגלי, ועלי דפנה, בתוך סיר כשעה /עד לריכוך מסננים
ושומרים את הציר למרק.
מטגנים בצל ,וכרפס עד להזהבה כ-10 דקות.
מוסיפים את הציר של הבשר,רסק עגבניות ,פפריקה,מלח,כמון,פלפל שחור גרוס,שום ואריסה,
מערבבים עד לרתיחה, מבשלים כרבע שעה.
מוסיפים את הבשר והשעועית, ומבשלים כשעה, אם יש צורך מוסיפים מים מתקנים תיבול.

מרק חרירה מרוקאי

אם הצלחת להכין מרק חרירה סימן שאתה מרוקאי!!!מרק המרקים של המרוקאים ,וכל אחד מכין אותו אחרת ,בתיבול שונה,עם רסק עגבניות,עם עגבניות טריות,כמון,שמעתי מאות גרסאות הכל תלוי באזור המגורים של ההורים במרוקו. הגרסה שלי בדיוק כמו שאימי ז"ל הכינה ,והכי טעים שאכלתי!!!
מצרכים 1/2 קג` בשר בקר מס` 8 חתוך לקוביות 1-1/2 כוסות חומוס שהושרה מראש(אפשר מקופסת שימורים) 1 כוס עדשים חומות/ירוקות שטופות 3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות 2 בצלים קצוצים 2 כפות שמן 2 גבעולי כרפס עם עלים קצוצים גס 2 כפות מרק עוף (1 לרביכה) 1/4 כפית כורכום 2 כפיות קמח רגיל 1 כוס כוסברה קצוצה 1/2 כפית כמון 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית מלח 1/2 כוס לימון סחוט טרי חופן אטריות ביצים

אופן ההכנה מטגנים את הבצל ,מוסיפים את הבשר ומטגנים עד סגירה מוסיפים עגבניות , חומוס,עדשים כרפס,מרק עוף,פלפל אנגלי,מעט כורכום מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות. ממלאים מים בגובה חצי הסיר ,ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה מעל להבה גבוהה,מנמיכים ומבשלים כשעה. (רצוי לבדוק שהבשר והחומוס רכים).
לרביכה שמים קמח,1 כף אבקת מרק,כמון,פלפל שחור,לימון ו-3 כוסות מים, מערבבים היטב שלא יהיו גושים. …
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody