דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 4, 2015

ברכת הבית

ניסיון ראשון בזילופים ודפים אכילים....עם מעט עזרה וסרטונים ב-youtube הצלחתי להכין עוגה לחנוכת בית  מה שבטוח העוגה טעימה מאוד...עוגת שוקולד עסיסית מאוד וקרם וניל.



מצרכים לתבנית מס' 24 3 ביצים בגודל L 1/2 כוס שמן(חד פעמית) 1 כוס מיץ תפוזים 1-1/2 כוסות מים 100 גר' אבקת סוכר 3/4 כוס קקאו 2 ו-1/2 כוסות קמח (חד פעמית לשתייה קרה) 1 שקית אבקת אפייה 1 כפית סודה לשתיה לזילוף 500 מ"ל שמנת צמחית 20% 1 קופסה אינסטנט וניל סוכריות צבעוניות דף אכיל ברכת הבית אופן ההכנה מחממים תנור אפיה ל-160 מעלות במיקסר מקציפים ביצים,שמן,מיץ תפוזים,מים, אבקת סוכר,וקקאו במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים מוסיפים קמח מנופה ,אבקת אפייה ,ואבקת סודה לשתיה מערבלים עוד דקה עד לתערובת אחידה מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות מצננים מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט לקצפת יציבה חוצים את העוגה לשניים מורחים שכבה עדינה ומניחים את השכבה העליונה מצפים גם את דפנות העוגה ומעל ומיישרים עם פלטה מעבירים למקרר לשעה לפחות מעבירים את הקרם שנותר לשקית זילוף עם צנתר לזילוף מלמלה ומתחילים לזלף סביב לעוגה בקווים ישרים מניחים את הדף האכיל במרכז העוג…

קובה סלק אדום

כמו שאתם כבר יודעים בעלי הוא חצי חצי מרוקאי/עיראקי והוא בכלל צבר ונולד בארץ,נו ככה זה הולכים איפה שטעים,אז לפעמים טעים לו במרוקו,ולפעמים הוא נזכר בסבתא סאלח'ה. אני מכינה מה שטעים לכולם. אני מכינה גם קובות מטוגנות /מבושלות ועדיין לא העלאתי את כולם,מדי פעם אני אפזול לצד העיראקי הטעים, וככה כולם יהיו מרוצים. אני לא מנסה לעצבן את העיראקים אבל חייבת פפריקה מתוקה וחריפה בקובות!!!ועוד כל מיני שינויים נו???...בגלל החצי שלי!!
מצרכים ל-10 מנות
לקובה:
300 גר' סולת(שתי כוסות וחצי חד פעמית שתייה קרה)
1 כף שמן
1 כפית מלח
1-1/2 כוס מים (עד לקבלת בצק רך)


למרק:
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן קנולה
3 עלי סלרי עם גבעול קצוצים
1 כפית מלח
1 כפית מלח לימון
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
1 לימון סחוט טרי
3 כפות רסק עגבניות
3 סלקים חתוכים לריבועים קטנים(כך הם מתבשלים מהר)

למילוי:
300 גר' בשר בקר טחון
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 בצל מגורד
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית בהרט
חופן כוסברה
כף שמן


***קישוא בינוני

אופן ההכנה
למלית: מערבבים היטב את הבשר הטחון עם התבלינים,מעבירים למקרר עד להכנת ה…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody