דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 6, 2015

מאפינס שיבולת שועל וסילאן

קוואקר-טעים בכל בוקר מחדש,קוואקר הינו מקור נהדר לפחמימות מלאות, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מגנזיום ועוד מגוון ויטמינים מקבוצה B שיחדיו תורמים לארוחת בוקר מאוזנת עם מגוון רכיבי תזונה. Quaker Oats הינו המותג המוביל בעולם למוצרי שיבולת שועל. מזה 130 שנה, מביא המותג את הבריאות של הקוואקר למליוני צרכנים ברחבי העולם. הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע לאורך זמן, והפחמימות המורכבות מתפרקות בצורה איטית יותר בגוף-ומסייעת בשמירה על רמת הסוכר בדם.


מצרכים ל-16 יחידות
2 כוסות קמח מלא
1 כוס שיבולת שועל
1 אבקת אפיה
1/2 כוס חמוציות יבשות ללא סוכר
1 כוס פירות יבשים (עפ"י בחירתכם)קיווי,קוקוס,משמש חתוכים לקוביות
1/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סילאן
1/2 כפית מלח
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים בגודל L
1/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר

16 תבניות מנייר למאפינס

לקישוט
רצועות קוקוס
חמוציות


אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה קמח,אבקת אפיה,מלח,שיבולת שועל,סוכר חום,ופירות יבשים.
בקערה נפרדת טורפים רסק תפוחים,סילאן,שמן,מיץ תפוזים,וביצים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הנוזלים לקערת הקמח,מערבבים עד שהקמח נבלע בתערו…

פאי פרג ואגוזי מלך

פאי פרג קלאסי נפלא עם מלית לחה ומעודנת ואגוזי מלך











תבנית לפאי מס' 24
לקלתית:
3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה בגודל L טרופה

מלית:
1 כוס סוכר (200 גר' )
כוס וחצי חלב (360 מ"ל חלב)
3 כוסות פרג טחון טרי ( 300 גר' )
2 חלמונים
קליפת לימון מגוררת
5 כפות פירורי עוגיות
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (50 גר' )
1 ביצה למריחה

אופן ההכנה:
הבצק:
ממסים חמאה,מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצה ,מנפים קמח וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד.
מסדרים את הבצק בתבנית משומנת,מתחילים עם הדפנות וממשיכים בתחתית,את השאר שומרים במקרר לרצועות מעל לפאי.
דוקרים עם מזלג מעבירים למקפיא ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות,ואופים את הקלתית כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב,מצננים.

המלית:
מבשלים את מרכיבי המלית עד שרותח ומבעבע מצננים.
משטחים על הבצק את מלית הפרג, מפזרים אגוזי מלך מעל,מרדדים את הבצק וחותכים רצועות עם גלגלת משוננת/סכין.
מסדרים מעל רצועות בצק שתי וערב,מורחים ביצה ואופים ב-180 מעלות, עוד 35 דקות.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody