דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 8, 2015

פרגיות מעושנות בצ'ילי וסויה

טעמן של הפרגיות מעושן בשל תוספת אווז מעושן , אל תוותרו על תוספת הפתיתים  בתוספת מרווה, טימין ,וגרגרי חומוס.


מצרכים 10 פרגיות חתוכות לקוביות 1 בצל גדול חתוך לרצועות 3 שיני שום קצוצות 3 גבעולי סלרי חתוך לפרוסות עם העלים 1 גזר חתוך לקוביות 100 גר' אווז מעושן חתוך לקוביות 3 כפות  שמן קנולה 1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות מלח פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפות סויה כוס מים ההכנה מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה ,מוסיפים שום ואווז מעושן ,ומטגנים תוך ערבוב כ- 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ,מטגנים ומערבבים עד לסגירתם,מוסיפים תבלינים וסויה ,מערבבים כ-10 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ,מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים כחצי שעה עד לספיגת הנוזלים.
פתיתים וגרגרי חומוס 2 כוסות פתיתים עגולים 4 כפות שמן זית 3 עלי מרווה 1 כף עלי תימין 2 שיני שום קצוצות 1 בצל אדום קצוץ 1 כוס גרגירי חומוס מקופסה 4 כפות מיץ לימון סחוט 1 כפית כורכום מלח, פלפל שחור טחון טרי ½ כוס כוסברה קצוצה דק אופן ההכנה: 1. מבשלים את הפתיתים במי מלח, לפי הוראות היצרן ומסננים מוסיפים מעט שמן ומערבבים 2. במחבת רחבה מחממים היטב את השמן עם המרווה, השום והתימין, מוסיפים את ה…

טארט שקדים ותפוחי עץ בקרמל

את הטארט הזה הכנתי לאביטלוש כלתי המהממת, היא מאוד אוהבת עוגות תפוחים בדרך כלל אני מכינה רק אם יש בקשה מיוחדת,אצלנו לא כולם אוהבים עוגות תפוחים. במתכון הזה יש תפוחים מקורמלים וקרם שקדים,התפוחים "נבלעים"בקרם, וכך כולם אוכלים בלי תירוצים. אכלו ואהבו!!!!


תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ לבצק 120 גר חמאה קרה 100 גר' סוכר 200 גר' קמח 1 חלמון 1/4 כוס מים קרים(חד פעמית) לקרם שקדים 100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר 100 גר' אבקת סוכר 2 ביצים בגודל L 100 גר' אבקת שקדים טחונים דק לתפוחי עץ מקורמלים 3 תפוחי עץ (גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות 3 כפות סוכר 25  גר' חמאה 50 גר' שקדים מולבנים פרוסים לקישוט אופן ההכנה לבצק מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים, לבסוף את המים. משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק ,מהדקים סביב עם האצבעות. אופים אפייה עיוורת(מניחים נייר אפיה ומעל קטניות ) ב-170 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה. לקרם שקדים במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה,הסוכר,והביצים מוסיפים את אבקת השקדים הטחונים, עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים את הקרם על הבצק האפוי. להכנת התפוחים המקורמלים מניחים את התפוחי…