דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 9, 2015

צלי בשר ופטריות

מצרכים
1 ק"ג בשר בקר מס` 5 1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות 2 בצלים פרוסים 2 כפות שמן קנולה 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות 2 גזרים חתוכים לפרוסות 3 גבעולי כרפס 3 עלי דפנה 1 כפית כורכום 4 גרגרי פלפל אנגלי 1 כפית מרק עוף 1 כף סוכר חום
אופן ההכנה  לילה לפני מבשלים את הבשר (שלם)בסיר עם 2 גרגרי פלפל אנגלי , בצל שלם, 3 עלי דפנה,מעט כורכום כשעתיים עד לריכוך,מצננים מכניסים ללילה למקרר.  פורסים את הבשר לפרוסות של 1 ס"מ.  מטגנים את הבצל  עד הזהבה קלה ,מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לטגן  עד השחמה.מוסיפים שתי כוסות מים מביאים לרתיחה ,מוסיפים כורכום,מרק  עוף, פלפל אנגלי,גמבות,גזר ,כרפס,פטריות ,ומעל את פרוסות הבשר.   מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה,מוסיפים את הפטריות ,ומבשלים עוד 10 דקות.


גלילות חלבה וסילאן בגרסה הקלה

לבצק (3 גלילות)
280 גר` קמח (2 כוסות)
2 כפות סוכר 
1 סוכר וניל
50 גר` חמאה רכה
80 מ"ל שמן קנולה(1/2 כוס+כף)
60 מ"ל מים (1/4 כוס)
1 כף חומץ רגיל
מעט שמן למריחה על הבצק


למלית מס' 1
1 כוס חלבה מסולסלת בטעם שוקולד
1/2 כוס סילאן
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס


מלית מס' 2
20 תמרים מגולענים טחונים
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות סילאן


אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח,סוכר,וניל,שמן,מים,חמאה וחומץ ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ,עוטפים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.
מוציאים חלק אחד מהמקרר ומרדדים לעלה דק בגודל 35*16 ,מברישים בשמן מזלפים סילאן מפזרים חלבה ואגוזי מלך, ומגלגלים לגלילה מהודקת(הבצק מתפרק מעט מהדקים ומחברים בעדינות)מעבירים לתבנית.
מכינים כך את שאר הבצק הנותר.
אופים כ-30 דקות ומברישים את הגלילות בשמן כ-4 פעמים במהלך האפייה עד שהבצק מזהיב קלות ונסדק קצת.
מצננים מעט ,ופורסים את הגלילות לאחר צינון מלא ומפזרים אבקת סוכר.