רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 10, 2015

מרק כתומים

תמונה
מרק כתום חמים ,מירקות כתומים טריים ועשירים בבטא- קרוטן, החיוני למערכת החיסונית.


מצרכים 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות 1 דלורית בינונית קלופה וחתוכה לקוביות 1 תפוחי אדמה חתוך לקוביות 2 גזרים חתוכים גס 2 בטטה בינוניים חתוכים גס 5 שיני שום כתוש 1 כפית מלח 1 כפית כמון 1 כפית פלפל שחור גרוס עירית לקישוט לרביכה 1/2 כוס מים 2 כפיות קמח 1/2 כפית מלח 1/2 כפית כמון 1/2 כפית פלפל שחור גרוס אופן ההכנה מעבירים לסיר גדול ורחב את כל הירקות, ויוצקים מים עד לכיסוי. מבשלים כ-1/2 שעה עד לריכוך כל הירקות. מוסיפים שום,פלפל שחור,מלח,וכמון מערבבים ומבשלים עוד 20 דקות. מועכים את הירקות למחית חלקה ,עם בלנדר מוט/מועך ידני ,מחזירים להמשך בישול. מערבבים את חומרי הרביכה ,מוסיפים למרק מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-20 דקות. מגישים עם עירית קצוצה.



מאפה שמרים יפה תואר

תמונה
את המאפה הזה הכנתי למסיבת טרום חינה(פאל) ללישם הבת של החברים הטובים שלנו. המרוקאים נוהגים לעשות ערב לפני החינה עוד "מסיבונת", עם כל הסלסלאות ומגשי העוגיות שהוכנו לטקס החינה.מסדרים בסלון סלסלאות מלאות (בשמים,תמרוקים,מגבות,ועוד...)שהוכנולכלה, עם מגשי העוגיות, ומזמינים את בני המשפחה הקרובים. שרים ורוקדים,מכינים את החינה מברכים את החתן והכלה, ואת כל האורחים.





מאפה שמרים במלית סלט טונה
מצרכים לבצק 500 גר' קמח רגיל 1 כף שמרים יבשים (25 גר' טריים) 1 כף דבש 3 כפות שמן זית 2 כוסות מים פושרים(חד פעמי לשתייה קרה) 1 כף שטוחה מלח למלית 2 טונה בשמן 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות 10 פטריות קצוצות 2 בצל ירוק קצוץ 10 זיתי קלמטה קצוצים חופן כוסברה מלח, פלפל שחור גרוס 3 כפות צ'ילי מתוק 1 ביצה טרופה מעט שומשום/קצח לפיזור אופן ההכנה להכנת הבצק - לערבב את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה ,להוסיף מלח ,ולהמשיך ללוש כ-5 דקות. לקמח את הקערה, ולהתפיח כשעה במקום חמים, מכוסה בניילון נצמד. להכנת המלית-  לסנן את הטונה היטב, ולערבב את כל החומרים. להרכבה מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק בנפרד ,לעובי 1/2 ס"…