דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 11, 2015

עוגת סולת צנוברים וקינמון

מצרכים לתבנית מס' 24 400 גר` סולת 1 כף קמח 1 כוס סוכר 100 מ"ל שמנת מתוקה 1 ביצה חצי כוס אגוזי מלך קצוצים דק 1  שקית אבקת אפיה 1 יוגורט טבעי(200 מ"ל) 1 שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)  50 גר` אגוזי צנוברים לקישוט מעט קינמון לסירופ סוכר 3 כוסות סוכר 3 כוסות מים מיץ מחצי לימון אופן ההכנה מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית חד פעמית/עגולה בקוטר 24 ס"מ בחמאה, ומפזרים אגוזי מלך גרוסים. מערבבים  בקערה גדולה שמנת חמוצה, יוגורט,שמנת מתוקה ,וסוכר היטב עד להמסת הסוכר  מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים סולת,קמח,ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית מיישרים ,מפזרים סביב את הצנוברים והקינמון.  אופים כ-40 דקות  עד שהעוגה שחומה. מרתיחים מים וסוכר ,מנמיכים מערבבים כל הזמן עד לקבלת סירופ סמיך מוסיפים מיץ לימון שופכים על העוגה בעודה חמה.

קציצות בקר ברוטב עגבניות וחומוס

אצלנו גרגרי חומוס בנוהל,עם תוספת בשר,ירקות. חמותי ז"ל הכינה בשישי קבוע, בתוספת גמבה המון שום וכוסברה.

מצרכים

500 גר' בשר בקר טחון
בצל גדול
ביצה
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
3 שיני שום 
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון

לרוטב

כוס וחצי חומוס גרגרים מושרה במים לילה (אפשר של סנפרוסט)
רבע כוס שמן
3 שיני שום פרוסות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (לפי טעמכם)
כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 קופסת עגבניות מרוסקות של mutti
2 עגבניות קצוצות
חופן כוסברה

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הקציצות,עושים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.(למי שמוותר אפשר להעביר למקרר עד להכנת הרוטב).כמובן שמטוגן טעים יותר.

לרוטב

מחממים את השמן מטגנים את השום,מוסיפים את העגבניות הקצוצות והגמבה מטגנים כמה דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות,החומוס,התבלינים והכוסברה. מכסים במים עד גובה התבשיל.
מביאים לרתיחה,מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. אם יש צורך מוסיפים נוזלים.
מוסיפים את הקציצות,מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעה נוספת,עד שהרוטב מצטמצם.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody