דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 13, 2015

חטיף תמרים ופיצוחים חגיגית

רולדות תמרים חגיגיות נהוג להכין במסיבת החינה,עם כל העוגיות הצבעוניות. רצוי לקלות את הפיצוחים בתנור או מחבת חמה. אני מכינה בכל שבועיים ,מקפיאה ונותנת לילדים כשהם מגיעים לביקור. חטיף תמרים ופיצוחים שחותכים לעיגולים קטנים ומענגים שקשה להפסיק לאכול.



מצרכים ל-6 רולדות 500 גר' תמרים בואקום
50 גר' שקדים קלויים(לא מלוח)
100 גר' פיסטוק קלוי
50 גר' אגוזי לוז (בונדוק)
100 פקאן קלוי
100 אגוזי מלך קלוי
100 גר' שומשום קלוי מלא או רגיל
2 כפות שמן


אופן ההכנה

מעבירים את הפיצוחים לתבנית ,וקולים ב-180 מעלות כ-15 דקות,מערבבים ומשגיחים (זה קורה מהר).
שמים את השומשום במחבת טפלון ,קולים כ-5 דקות תוך ערבוב השומשום.
מעבירים את התמרים לקערה רחבה, מוציאים את כל העוקצים והקליפות שנשארו לאחר הטחינה.
משמנים את כפות הידיים ולשים היטב את התמרים.
מוסיפים את הפיצוחים שלמים(לא לטחון),מערבבים היטב עד שכולם נטמעים בתמרים .
מחלקים ל-6 ויוצרים גלילים בינוניים.
מפזרים את השומשום על נייר פרגמנט, מגלגלים את הרולדה סביב.
עוטפים בניילון נצמד(כמו סוכריה), וגם נייר כסף באותה צורה.
מקפיאים עד לשימוש (מוציאים חצי שעה לפני השימוש)…

איך אומרים קינוח באיטלקית?

האורחים בדלת?יש לי קינוח אקספרס!!!שכבות פקאן מסוכר, מרנג, שמנת מתוקה,גבינת מסקרפונה, רוטב תותים, ושוקולד מגורר!!





מצרכים ל-10 מנות

1 שמנת מתוקה 38%

1 גבינת מסקרפונה 250 גר'

100 גר' פקאן מסוכר גרוס

20 יח' נשיקות מרנג קטנות

רוטב תותים(לא חובה) (טוחנים תותים ואבקת סוכר ומסננים)

50 גר' שוקולד מגורר

10 תותים פרוסים

אופן ההכנה

מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ,מוסיפים את הגבינה ,וממשיכים להקציף עוד דקה.

מסדרים בכוסות שכבות : פקאן מסוכר,קצפת וגבינה,מרנג,קצפת,מפזרים פקאן מסוכר ושוקולד מגורר


ומקשטים עם נענע ותותים
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody