דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 17, 2015

בייגלך עם שומשום

מצרכים ל-90 יח'
1 ק"ג קמח פחות כוס 1-1/2 כפות מלח 200 גר' חמאה/מחמאה 3/4 כוס שמן(חד פעמית) 2 כפות שמרים יבשים 3/4 כוס מים פושרים לציפוי 1 ביצה בגודל L 2 כפות מים 1 כוס שומשום אופן ההכנה מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים לקערת המיקסר קמח ושמרים, מערבבים מעט. מוסיפים את כל שאר המרכיבים לפי הסדר הרשום, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לוקחים פיסות קטנות מהבצק ,ומגלגלים לגלילים וסוגרים היטב כל גליל לעיגול. טורפים את הביצה והמים ,ומניחים את השומשום בצלחת שטוחה. טובלים כל עיגול בביצה, ואחר כך בשומשום ,מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה עד להזהבה קלה.


פאי שוקולד אה לה פריז

חגיגות החינה החלו, ואני בכוננות עוגות ועוגיות, וכולן פרווה כמובן. והיום החינה של בת-אל היפה עם רועי המתוק, בת-אל הבת של החברה הכי טובה שלי,וזה אומר שאני מכינה הכל, ונוכחת בכל הטרום מסיבות, לפני ואחרי. רחל (אימא של בת-אל) "חולה" על פאי ולא משנה תכולתו.."יפצ'וק תכיני לי 7 פאי "קצת" עוגיות לחינה נו את יודעת "בקטנה". ואני "בקטנה" מכינה בכייף ובאהבה גדולה...כי ככה זה חברים יאללה בשמחות!!!




לקלתית
250 גר' קמח רגיל
3/4 כוס חד פעמי אבקת סוכר
1 ביצה
100 גרם מחמאה( מזולה)
5 כפות מים קרים
1 כף גרירת תפוז

למלית שוקולד:
200 גרם מחמאה(מזולה)
3 שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
4 ביצים בגודל לארג'
4 כפות סוכר

לציפוי שוקולד:
1 שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
50 גרם מחמאה (מזולה)
אגוזי ברס לקישוט
4 עלי שוקולד בטעם תפוז
50 גר' שוקולד לבן

אופן ההכנה

לקלתית
מערבבים בקערה המיקסר מחמאה מומסת, ואבקת סוכר ,טורפים פנימה את הביצה.
מוסיפים גרירת תפוז ,וקמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מדי) .אם יש צורך מוסיפים מים.
מסדרים את הבצק בתבנית (כמו בתמונה).
מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מוציאים מהמקפי…

חצילים קלויים גמבה ופלפל חריף

מצרכים 1 חציל קלוי על האש( או בתנור) 1 גמבה קלויה 1/2 פלפל  ירוק חריף (לאוהבי החריף אפשר שלם) 1/4 כפית מלח 2 שיני שום כתושות 2 כפיות שמן זית 1/2 לימון סחוט טרי
אופן ההכנה מועכים את החציל ,מוסיפים גמבה חתוכה לקוביות קטנות,פלפל חריף חתוך לקוביות,שום,לימון,שמן זית,מערבבים.

**אפשר להוסיף עגבניות צלויות וכוסברה

סלט חצילים ופלפלים אדום אדום

מצרכים 1 חציל בינוני 2 שיני שום כתוש 1 כפית מלח מיץ מלימון 1/4 כפית פלפל לבן 2 כפות שמן קנולה 1 גמבה אדומה קלויה 1 פלפל ירוק חריף קלוי חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה קולים את החציל  ושני סוגי הפלפלים על להבה גלויה וקולפים מוסיפים שום וטוחנים למחית מתבלים ומגישים ***להכין כשעה מראש

להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן

מטבוחה

מצרכים 3 קג` עגבניות תמר בשלות 4 פלפל ירוק חריף צלוי (אפשר לטגן) וקלוף 6 שיני שום קצוצות 1/2 כוס שמן 2 כפות פפריקה מתוקה 2 כפות מלח שטוחות  1 כף סוכר
אופן ההכנה קולפים את העגבניות, חותכים לקוביות וסוחטים היטב,מבשלים כחצי שעה מסננים מהנוזלים. מעבירים לסיר רחב ,מוסיפים שמן, פלפל חריף ואת העגבניות  ,מערבבים היטב מבשלים כשעה. מתבלים בפפריקה ,סוכר ,שום ,ומלח ומבשלים כחצי שעה  עד לצמצום הנוזלים.

פסטה כדורי חזה עוף וירקות פיקנטי

ארוחת צהריים לכל המשפחה – ספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות פיקנטי.
מצרכים
1 חבילת פסטה (500 גר')
לקציצות
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1כפית מרק עוף(לא חייב)
1 כפית פפריקה
חופן כוסברה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1 בצל קצוץ דק
שמן לטיגון
לרוטב
1 חציל בינוני חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לפרוסות
6 שיני שום
1 קופסת עגבניות חתוכות
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה


1. מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת הומוגנית, מניחים בצד לספיגת טעמים.
2. בסיר רחב שמים שמן חצי גובה הקציצות, ומטגנים עד להזהבה מוציאים לנייר סופג.
3.בסיר מחממים שמן ומוסיפים את כל הירקות מערבבים,מטגנים כ-5 דקות.
4.מוסיפים את העגבניות ועוד כוס מים ,ממליחים ומפלפלים מוסיפים פפריקה ומבשלים כ-20 דקות
5.מוסיפים את הקציצות המטוגנות ,אם חסר מים מוסיפים מעט ומבשלים כ-15 דקות
6.מכינים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן
7.מניחים פסטה ומעל את התבשיל ומתענגים...!!





עוגת מוס לואקר

לאלמוגי יש יום הולדת סיבה טובה להכין עוגת מוס עם מלא....מלא.....מלא.....סוכר ושוקולד ושמנת מתוקה לשנה שלימה. ואני מה לעשות אוהבת אתגרים!! מוסים פחות .....ואני בלי היסוס צ'ט לשירוש (החברה של אלמוג) "מה עושים?ואיזה?כמה?איך?מתי?והיא כידוע מתכננת שנה מראש....איך מפתיעים ?מה קונים? לאן נוסעים? טוב  היא אמרה:" אנחנו מכינים עוגת לואקר של אורן נג'ר התותח נוסעים "למכללת בראודה" מפתיעים אותו במגורים..יוצאים לאכול במסעדה...ומביאים אותו הביתה עד למחרת" או קי מעולה אני איתך מה שתגידי...וכך היה הכנתי...נסענו ...הפתענו ....היה מרגש וטעים!!!




לבסיס:
160 גרם (כמעט חבילה שלמה מאורכת) וופל לואקר
80 גרם פייטה פיוטין (שבבי וופל מסוכרים) - להשיג בחנויות אפייה
120 גרם שוקולד חלב
2 כפות ממרח לואקר
למוס:
3 חלמונים
25 גרם (2 ו-1/2 כפות) סוכר
250 מ"ל (כוס ו-1/4) חלב
מעט מלח
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
כף חלב
250 גרם שוקולד חלב
שאר ממרח לואקר מהצנצנת
שני מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
120 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
הכנת הבסיס:
טוחנים שבבי וופל לואקר ומערבבים עם שבבי הפייטה.  …