דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 18, 2015

קציצות דגים ברוטב עגבניות

כמו בכל יום שישי אני מכינה למנה ראשונה דגים....רצוי עם תוספות !!פעם עם תפוחי אדמה.....או פולים וכולם אוהבים עם חומוס!!היום החלטתי להכין קציצות דגים. למרות ובגלל שלא כולם "מתלהבים"הכנתי עוד כמה תבשילים ליתר ביטחון.
במבחן הטעימה הייתה התלהבות....נחכה לשאר הדיירים.

מצרכים ל-25 קציצות
לקציצות
1 קג' דג לברק טרי מפולט(ללא עור)
1 בצל בינוני
3 שיני שום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ביצה L
2 כפות פירורי לחם

לרוטב
2 פלפלים יבשים חריפים/מתוקים
4 שיני שום פרוסים
1/4 כוס שמן
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות קצוצות
2 כוסות מים (כוס חד פעמי)
חופן כוסברה
200 גרם פולים
2 כפות לימון כבוש

אופן ההכנה
טוחנים את הדגים עם השום ,הבצל,כוסברה ופטרוזיליה.
מתבלים בכל התבלינים עפ"י הרשימה,מערבבים היטב ,משמנים את הידיים וצרים כדורי דג ,מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

להכנת הרוטב
בסיר רחב יוצקים שמן, מוסיפים שום ועגבניות מערבבים כדקה. 
מוסיפים רסק עגבניות ואת המים,מערבבים מתבלים,ומביאים…

פילו במילוי בשר וצנוברים

מצרכים
תבנית עגולה 24 ס"מ

חבילת עלי פילו (שהופשרו לילה לפני)
למלית
500 גר` בשר הודו טחון/בקר
1 בצל בינוי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
50 גר' צנוברים קלויים על מחבת יבשה
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן קנולה
1/2 פלפל צ`ילי אדום חריף קצוץ דק

1 כפית שומשום לזרייה

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מטגנים את הבצל עם כף שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר, מערבבים ומפוררים, מוסיפים צ`ילי ותבלינים ומבשלים
עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים צנוברים מערבבים.
מסדרים את עלה הפילו, מורחים שמן, מפזרים כף פירורי לחם, מוסיפים עוד עלה פילו מניחים בשר לאורך העלה וסוגרים לגליל.
מכינים 4 גלילים לפי גודל התבנית מסדרים בצורת ספירלה בתבנית.
מורחים שמן מעל ומפזרים שומשום.

אופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות.

***רצוי לאכול את המאפה חם