רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 20, 2015

שכבות שוקולד וניל שמנת מתוקה ותותים

תמונה
קצפת ותותים יש טעים מזה?? כנראה שלא...בכל פעם שאני רואה תותים  מה בא לכם??אולי רולדה?? כןןןןן....עם תותים ושמנת!!אני מציירת את העוגה הבאה שלי.שוב.. כמו בכל שבוע ביום רביעי אני שואלת את הילדים מה להכין??שוב??או קיי... אני יכין שתי רולדות אחת בטעם שוקולד והשנייה בטעם וניל..נו...עשיתי קצת שינויים וזה מה שיצא!!




מצרכים לרולדה אחת מתאים לתבנית של תנור סטנדרטי 4 ביצים 1/2 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה 2 כפות קורנפלור 1 כף שמן קליפת לימון מגוררת למלית 400 גר` תותים פרוסים 2 שמנת מתוקה 1 אינסטנט וניל צרפתי 1/2 כוס חלב אופן ההכנה לחמם תנור ל-170 מעלות משמנים תבנית,מרפדים בנייר אפייה, ומשמנים גם אותו מפזרים מעט אבקת סוכר. מקציפים ביצים, סוכר ,ותמצית וניל , עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה במשך 7 דקות. מוסיפים קמח,אבקת אפיה,גרידת לימון,וקורנפלור ומערבלים לאט עד לאיחוד החומרים מוסיפים שמן  ומערבבים מעט. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20 דקות, בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגה זהובה. מכינים נייר אפייה חדש מפזרים אבקת סוכר מוציאים את העוגה והופכים על נייר האפייה. מורידים את …

עוגת גבינה ניו יורק תות בננה

תמונה
את המתכון לעוגה ישבנו אלמוג (הבן "הקטן" 23) ואני ותכננו כשבוע לפני הגעת המשלוח של "מחלבות גד".הוא עם "החלומות" שלו ואני... המבצעת!!!הפעם "זרמתי" עד הסוף. כשתראו את העוגה תבינו כדי לשלב תות ובננה בתוך העוגה ...חשוב שיהיו קפואים!!! צריך להטביע אותם בפנים, ולהכין ציפוי של שוקולד לבן בטעם תות וניל בלי שזה יימס בדרך, בקיצור סבלנות!!!!והרבה!!! כי אלמוג ביקש ועזר, ויזם,והתוצאה הרי היא לפניכם.




כל השלבים מימין שמאל













מצרכים לתבנית מס' 24


בסיס 100 גר' חמאה 50 גר' אבקת סוכר 1 ביצה L 200 גר' קמח רגיל
מלית 3 גבינות ניו יורק של גד 30% (600 גר') 2 שמנת מתוקה 38%(500 מ"ל) 1 אינסטנט וניל (80 גר') 3 כפות אבקת סוכר 1 חבילה ג'לטין(14 גר') 1/4 כוס מים קרים 1/4 כוס מים חמים 2 בננות חצויות קפואות 8 תותים (6 להקפיא 2 להניח בדפנות) 50 גר' חמאה 2 כפות סוכר דמררה
לציפוי 200 גר' שוקולד לבן 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל) 2 כפות רוטב תותים/ 4 טיפות צבע מאכל אדום
אופן ההכנה ציפוי גנאש שוקולד לבן להניח בקערית שמנת מתוקה, שוקולד לבן, ולהמס…