דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 2, 2015

פלפלים בכל מיני צבעים

מצרכים ל-3 מנות למלית 400 גר' בשר בקר טחון 1 כוס אורז עגול שטוף 1 כפית מלח

2 שיני שום                                                                                                חופן כוסברה מעט נענע 1/4 כפית ראס אל חנות 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל לבן 1 בצל קצוץ לרוטב 2 גמבה אדומה 2 גמבה צהובה 2 גמבה ירוק בהיר 2 גזרים חתוכים לפרוסות 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית מלח 1 כף סוכר 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 קופסת עגבניות  מרוסקות (mutti)/ עגבנות טריות 2 כוסות מים 1/4 כוס שמן קנולה/זית                                                                                   אופן ההכנה בקערה מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד,עד להכנת הרוטב. בסיר רחב מחממים את השמן,מוסיפים פרוסות גזר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים קופסת עגבניות ,פפריקה,מלח,סוכר ופלפל שחור. מערבבים מוסיפים כוס מים, מבשלים כ-10 דקות. חותכים את ראשי הפלפלים ושומרים. מנקים את הפלפלים מגרעינים ,וממלאים בתערובת האורז והבשר. מניחים בסיר ושמים כף מהרוטב בכל פלפל.מכסים את הפלפלים עם ראשי הפלפלים. מבשלים כ-15 דקות עד לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד…

סופגניות אפויות כמו בקונדיטוריה

גם הפעם הוזמנתי ע"י leaders להשתתף במבחן הסופגניה האפויה ואני לא אוהבת סופגניות בכלל!! את הסופגניות הכנתי עם שמרים טריים בתוספת משפר אפייה הם מגיעים במארז משולב והתוצאות באפייה כמו בקונדיטוריה,הסופגניות יצאו אווריריות תפוחות,ורכות. במבחן הטעימה הילדים התלהבו והבנות ששומרות על המשקל שמחו אף יותר. יש לציין שלמשפר האפייה הטבעי של "שמרית" אין השפעה על הטעם של המאפה או על צבעו והוא בעל תוקף תפוגה של עד שנה, כאשר הוא נשמר במגירת המקרר. בנוסף קיבלתי תבנית למאפינס 6 שקעים של ארקוסטיל בציפוי נון סטיק, איכותי ועמיד המאפשר שימוש מופחת בשמן וניקוי קל של התבנית. את הסופגניות הקטנות אפיתי בתבנית שקעים עם ריסוס קל של ספריי בטעם חמאה והן יצאו מושלמות קריספי מבחוץ ואווריריות בפנים את שאר הסופגניות אפיתי בתבנית סיליקון שקעים בצורת בריוש, שלושה טיגנתי כדי לראות איך הבצק מתנהג,וכמו בקונדיטוריה יצא מעולה!!!




מתכון מנצח לסופגניות-אפוי/מטוגן
מצרכים ל-20 סופגניות קטנות/בינוניות
500 גר' קמח רגיל ( 3-1/2 כוסות קמח)
25 גר' שמרים טריים (1/2 שקית שמרית)
25 גר' משפר אפיה (1/2 שקית)
50 גר' …

ספינג' מרוקאי

בחג החנוכה כשכולם אכלו סופגניות עם ריבת תות אצלנו הכינו ספינג'-סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות או בייגלה ובנוסף ובגלל החצי הספרדי אימי הכינה רוסקיטאס-בייגלה מתוק "שוחה" בשמן עמוק מצופה בסירופ סוכר וקוקוס וכך במשך כל החג אימי הכינה את כל המטוגנים גם מתוקים וגם מלוחים (כמויות השמן הספיקו לשנה שלמה)
מצרכים 1 קילו קמח
50 גר` שמרית או שתי כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1 כף מלח
4 כוסות מים פושרים(כוס קשיחה לשתייה חמה 160-180 מ"ל)
1 ליטר שמן לטיגון



אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה מנפים ומערבבים קמח ושמרים.
מוסיפים את הסוכר, והמלח וממשיכים לערבב,מוסיפים חצי מכמות המים ולשים עוד שתי דקות.
מוסיפים את יתרת המים וממשיכים ללוש עוד כדקה ,הבצק אמור להישאר נוזלי ויציב זה בסדר.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (אפשר לילה במקרר).
מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים שוב לעוד כחצי שעה.
מחממים את השמן חצי גובהה של הספינג',טובלים את הידיים במים צובטים חתיכה מהבצק יוצרים חור ומטגנים.
מניחים על נייר סופג טובלים בסוכר ...ומתענגים!!