רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 5, 2015

אוזני פיל בעגבניות מיובשות ורוזמרין

תמונה
חטיף טעים ב-10 דקות!!!! העגבניות המיובשות עם הרוזמרין ,מרגיש כאילו יש מילוי טפנד זיתים.





מצרכים 500 גר' בצק עלים בטעם חמאה/מרגרינה 200 גר'  עגבניות מיובשות בשמן קצוצות לאחר סינון 1/2 כוס רוזמרין קצוץ דק מלח,פלפל 1 ביצה למריחה אופן ההכנה מפשירים בצק עלים במקרר לילה לפני. מקמחים מעט ומרדדים לריבוע בגודל 30*30. מפזרים עגבניות מיובשות ורוזמרין,מלח פלפל, מגלגלים משני הכיוונים באופן שווה(כמו ספר תורה). מכניסים להקפאה ל-10 דקות(עוזר בחיתוך). חותכים ברוחב 10 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים, מורחים בביצה טרופה. אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות.

לחמניות מתוקות

תמונה
בבית אימי ז"ל ריח הלחם היה באוויר גם באמצע השבוע , ולא רק בשישי....אני מכינה בדרך כלל ביום שישי כשהילדים מגיעים, או בחג .

מצרכים
1 קילו קמח 1 שמרית+משפר אפייה 1/2 סוכר 2 ביצים 2 כוסות מים פושרים 3/4 כוס שמן קנולה 1 כף מלח אופן ההכנה מחממים תנור ל-190 מעלות. מכניסים למערבל עם וו לישה,מערבבים את הקמח ,שמרית,משפר אפייה,וסוכר, מוסיפים ביצים,שמן,ולבסוף את המים עד לקבלת כדור בצק. מוסיפים את המלח ,ולשים עוד שתי דקות. משמנים מעט את הבצק (למנוע קרום),מכסים ומתפיחים כשעה. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו ,מקמחים משטח עבודה מחלקים את הבצק  לכדורים שווים, מגלגלים לנקניק באורך 7 ס"מ, וקולעים שמיניות(כמו בתמונה)או צמה (משלושה נקניקים באורך שווה). להכנת הפרח יוצרים כדור וחותכים עם מספרים סביב. מניחים בתבנית משומנת, מתפיחים עוד 20 דקות. מברישים עם ביצה,ומפזרים מעל שומשום אופים כ-35 דקות. ***אפשר להכין חלות קטנות