רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 6, 2015

עוגת שושנים ברוטב קרמל-סטיקי באנס

תמונה
עוגת שמרים מעולה עם רוטב קרמל בתחתית, אגוזי מלך, ופקאן... יאממממ כשהופכים קורה הקסם!!!!







מצרכים לבצק:

60 גרם חמאה
1 כוס חלב 
1 כפית תמצית וניל 
1/2 כוס סוכר
2 ביצים טרופות בגודל L
4 כוסות קמח שמרים אסם
2 כפות שמן קנולה
חמאה להברשה

לרוטב הטופי:

60 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר חום
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
כפית תמצית וניל
3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
100 גר' אגוזי פקאן שלמים לא קלוים

למילוי:

1 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון 25 גר' חמאה מומסת להברשה

אופן הכנה:
הבצק:
ממסים את החמאה במחבת על הגז.
שמים במיקסר את החלב, וניל, סוכר והחמאה המומסת ומערבלים.
מוסיפים את הביצים.
מוסיפים את הקמח שמרים בהדרגה, תוך כדי פעולת הלישה של המיקסר.
לשים במיקסר עוד 4-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אך לא דביק
שמים בקערה את השמן ומעבירים את הבצק לקערה.
מטלטלים את הקערה כך שכל הבצק יתכסה בשמן.
מכסים בנייר ניצמד ומניחים בצד לשעה לתפיחה.


רוטב טופי:

מחממים במחבת את החמאה.
מערבבים אליה את הסוכר, השמנת המתוקה ,ותמצית וניל ומבשלים דקה-שתיים, עד שנוצר רוטב מעט סמיך.
מעבירים…

אצבעות מתוקה

תמונה
כמה אנחנו אוהבים את העוגיות האלה, של רשת מתוקה: בצק דקיק, מזכיר במרקם בצק עלים,מילוי עשיר ומתוק של ריבה ואגוזים, ומלמעלה מעטה פציח של סוכר וקינמון. ההכנה פשוטה - התוצאה מופלאה.









מרכיבים לבצק: 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר 250 גרם גבינה לבנה 9% (או פחות) 375 גרם קמח (2.5 כוסות ועוד 2 כפות) למילוי: 250 גרם ריבה חמצמצה (פובידל, פירות יער או תותים)השתמשתי בריבת תות 100 גרם אגוזי מלך קצוצים 100 צימוקים כהים
לקישוט: 1 ביצה טרופה 3 כפות סוכר 1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים מעט את החמאה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבלים ביחד כשתי דקות, עד שמתקבלת תערובת שמזכירה במרקם קוטג'. 2. מוסיפים את הקמח תוך ערבול במהירות נמוכה, עד שהוא נטמע לגמרי. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומעצבים אותו לצורת ריבוע שטוח. עוטפים בניילון נצמד חובה ומעבירים למקרר ללילה (או לפחות ל-4   שעות). 3. ביום שאחרי, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לנחש. מקמחים את משטח העבודה ופותחים כל אחד מהנחשים לעלה דק דק (2-3 מ"מ)   באורך קצת פחות מהתבנית הביתית וברוחב 20 ס"מ. מחלקים את 20 הס&…