דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 9, 2015

חמין מרוקאי-סחינה

אין כמו ריח של חמין בבוקר שבת חורפית או שמשית עם חיטה, שעועית,פריקה, אורז וסילאן לקבלת צבע וטעם מושלם!!!!אימי ז"ל הוסיפה תירס לחמין בשביל הנכדים, ניסתה לשכנע אותם לאכול כי לא כולם אהבו חמין...טוב ברור שהגדולים והקטנים עפו על זה,התירס מקבל שכבה קריספית דביקה והטעם מושלם!!!אז אל תשכחו להוסיף תירס תברכו אותי!!


מצרכים ל-5 סועדים
2 כוסות אורז בסמטי מובחר
2 כוסות שעועית לבנה (מושרה לילה לפני)
1/4 כפית פלפל לבן(לאורז)
1 כוס חיטה (שטוף ומסונן)
1 כוס פריקה (חיטה מעושנת)
כף אריסה אדומה חריפה(לחיטה)
5 כרעי עוף
300 גר` בשר מס` 8 (שריר הזרוע)/אסאדו(צלעות בקר)
5 ביצים (שלמות עם הקליפה אין צורך לבשל מראש)
5 תפוח אדמה קלופים שלמים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות מלח
1 1/2 כפיות כורכום טחון(חצי כפית לאורז)
1-1/2 כפית כמון(חצי כפית לחיטה)
1 בצל שלם עם הקליפה
1 ראש שיני שום (עם הקליפה)+3 שיני שום קלופות וכתושות לחיטה
2 כפות סילאן
1-1/2 כפית פלפל שחור(חצי כפית לחיטה)
5 כפות שמן קנולה(1 לחיטה,1לאורז,3 לחמין)
3 תירס טרי

אופן ההכנה
מניחים בסיר את השעועית,מעל את הבשר,העוף,תפוחי אדמה,ביצים,בצל,תירס ושום.
בקערי…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody