דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 12, 2015

פילו תפוחים

בצק פילו עם מלית תפוחים ואגוזי מלך,מתכון קל ומרשים והמון מחמאות!!!!




מצרכים
4 תפוחי עץ גרני סמית חתוכים לקוביות
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר דמררה
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
50 גר` חמאה מומסת להברשה (ובישול)
4 דפי פילו
50 גר' אבקת סוכר
אופן ההכנה
מניחים בסיר מעט חמאה (30 גר'), מוסיפים את  התפוחים הסוכר ,לימון,והקינמון מערבבים ומבשלים כ-10 דקות  מוסיפים אגוזי מלך ומצננים .
מורחים שני דפי פילו מתוך הארבעה בחמאה מומסת, חותכים לארבע וממלאים בתערובת, משמנים תבנית שקעים ומניחים בעדינות,סוגרים ולוחצים מעט. כך מכינים את השאר. בסיום מורחים חמאה מעל למאפים, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות.
בוזקים אבקת סוכר


מרק עדשים ארומטי מנצח

אין כמו מרק חם, בריא ביום קר וסגרירי. ובצפון קר מאוד, אז ארוחת הערב שלנו בדרך כלל זה מרק חם עם בשר/עוף משביע ומחמם. את המרק הנוכחי הכנתי מכל מה שנישאר.(ניקיתי את המקרר השני במספר).

מצרכים
300 גרם בשר צלי כתף (מס' 5)חתוך לקוביות
100 גרם עדשים ירוקות מושרות במים כחצי שעה
100 גרם עדשים שחורות(בלוגה)מושרות במים כחצי שעה
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לפרוסות או קוביות
3 עלי סלרי חתוך לפרוסות
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות(ללא קליפה)
1 בצל בינוני
1 כף מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית



אופן ההכנה
מבשלים את הבשר עד לריכוך (שומרים את הנוזלים).
מחממים סיר עמוק ורחב ,מוסיפים שמן, ומטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים סלרי ואת העגבניות וממשיכים לטגן עד לריכוך.
מוסיפים תפוחי אדמה וגזר וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות.
מסננים את העדשים ,מוסיפים לתבשיל.
מסננים את הבשר, מוסיפים את הנוזלים, ומביאים לרתיחה אם יש צורך
מוסיפים עוד מים . מתבלים עם כורכום ,כמון,מלח, ופלפל שחור גרוס,מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.

מרק אפונה נענע ופטרוזיליה

כשמכינים מרק אפונה סמיך משביע ומזין סימן שהחורף הגיע!!!


מצרכים ל-5 מנות
3 כוסות אפונה יבשה שטופה ומסוננת
5 שיני שום כתוש
1 גזר חתוך לקוביות
4 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות (לשמור את העלים)
1 גבעול כרישה חתוך לפרוסות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 גבעולי נענע (לא חובה)
2 עגבניות טריות קלופות חתוכות לקוביות
5 כוסות מים (תלוי בסמיכות של המרק שאתם מעדיפים)
2 כפות שמן זית לטיגון
1/4 כפית פלפל צ'ילי יבש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1.מטגנים בסיר עמוק עם מעט שמן זית כרישה,סלרי,וגזר כ-10 דקות תוך ערבוב מתמיד.
2.מוסיפים עגבניות ושום מטגנים מעט ,מוסיפים את האפונה והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה (עד שהאפונה מתרככת ומתחילה להתפורר).
3.מוסיפים לסיר את העלים של הסלרי והפטרוזיליה (ונענע, לפי הטעם), מתבלים במלח,פלפל שחור גרוס וצ'ילי,טוחנים בעזרת בלנדר-מוט ליצירת מרק חלק וקטיפתי, טועמים ומשפרים טעם.
4.מכינים קרוטונים: פרוסות לחם מרוחות בשמן זית קלויות על מחבת יבשה,מוזגים מרק לצלחת ומעל קרוטונים.