דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 2, 2015

פאי פיצוחים בקרמל

מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית
תבנית לפאי מס' 24 לבצק:
3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
100 גרם חמאה/מחמאה קרה, חתוכה לקוביות(מזולה)
1 ביצה טרופה

למלית:
100 גרם חמאה/מחמאה(מזולה)
1/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה (80 גרם)
1/3 כוס דבש (100 גרם)
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)/צמחית לפרווה
300 גרם תערובת אגוזים קלויים (קשיו,בוטנים,אגוזי לוז)

אופן הכנה:
1.ממסים את המחמאה/חמאה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים .מוסיפים ביצה מערבבים. מנפים את הקמח ממשיכים לערבב וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד .
2.מסדרים את הבצק בתבנית(כמו בתמונה) דוקרים עם מזלג ,מעבירים למקפיא ל-15 דקות.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות
4.אופים את הבצק(ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים(ובינתיים מכינים את המלית).
5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
6בסיר מחממים מחמאה/חמאה, סוכר חום, ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה/צמחית, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה בוטנים,קשיו ואגוזי לוז.
7יוצקים את תערובת הפיצוחים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
8. משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד…

בייגלך שומשום

כעכים מלוחים עם שמרים, בנוסח עבאדי, עם ציפוי  שומשום


מצרכים ל-90 יח' 1 ק"ג קמח רגיל פחות כוס 1-1/2 כפות מלח 200 גר' חמאה/מחמאה 3/4 כוס שמן(חד פעמית) 2 כפות שמרים יבשים 3/4 כוס מים פושרים לציפוי 1 ביצה בגודל לארג' 2 כפות מים 1 כוס שומשום אופן ההכנה מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים לקערת המיקסר קמח ושמרים, מערבבים מעט. מוסיפים את כל שאר המרכיבים לפי הסדר הרשום,מעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לוקחים פיסות קטנות מהבצק ומגלגלים לגלילים וסוגרים  היטב כל גליל לעיגול. טורפים את הביצה והמים ,מניחים את השומשום בצלחת שטוחה טובלים כל עיגול  בביצה, ואחר כך בשומשום מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה/עד להזהבה קלה.