דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 3, 2015

עוגות שמרים בנוטלה ואגוזי לוז

**(עודכן ב-7/2/18)


מצרכים ל-2 רולדות עגולות בקוטר 20 ס"מ+2 רולדות שושנים בתבנית 26
לבצק
500 גרם(שלוש וחצי כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים(שמרית)או 1 כף שמרים יבשים
25 גרם משפר אפייה (שמרית)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב קר (200 מ"ל)
2 חלמונים בגודל L
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

1 ביצה טרופה להברשה
חופן שקדים מולבנים
חופן שומשום


מלית נוטלה(כוס חד פעמית שתייה חמה)
1 כוס ממרח נוטלה
1 כוס ממרח חלבה של אחווה
1 כוס  אגוזי לוז טחונים גס או אגוזי מלך

אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח,שמרים וסוכר מערבבים מעט. מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
מערבבים ממרח שוקולד וממרח חלבה,מעבירים למיקרוגל להמסה חלקית.
חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח מעט לעלה מרובע דק בעובי של 4-5 מ"מ (הבצק מתכווץ מעט בגלגול). מורחים על כל העלה ממרח נוטלה+ממרח חלבה שהמסנו במיקרוגל,מפזרים מעל חופן אגו…