דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 4, 2015

ריבת תפוזונים סיניים

קליפתו רכה ,ובשל המרירות שלו הוא משמש בעיקר להכנת ריבות,רטבים, וממתקים.


מצרכים  1 ק"ג תפוז סיני   750 גר' סוכר   2/3 כוס מים   מיץ מחצי לימון   1 מקל וניל אופן ההכנה   שוטפים את התפוזים ומסננים מניחים בקערה   מוסיפים מים רותחים ומשהים כ-10 דקות מסננים   מכניסים לסיר את המים,סוכר,מיץ לימון,ומקל וניל מביאים לרתיחה מבשלים כ-5 דקות   מוסיפים את התפוזים מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה גבוהה מנמיכים ומבשלים כחצי שעה   מסירים מהאש,התפוזים ממשיכים לספוג את הנוזלים מצננים היטב   מעבירים את הריבה לצנצנת אטומה ושומרים במקפיא עד לשימוש



ריבת תותים קלאסית

ריבת תותים עשירה עם מרקם חלק או חתיכות שלמות,אחרי שתכינו בפעם הראשונה לא תחזרו לקנות אף פעם. בלי חומרים משמרים והמון אהבה. הבית מתמלא ריח מתקתק והטעם משגע!!!!אל תשכחו לשמור מעט רוטב במקפיא לקינוחים שלכם.

מצרכים 900 גר` תותים טריים אדומים חצויים מיץ וקליפה מגורדת מלימון 600 גר` סוכר 1 סוכר וניל 3 טיפות תמצית ורדים
אופן ההכנה מסירים את העוקץ ושוטפים היטב את התותים(עדיף להשרות כ-10 דקות ולשטוף). מכניסים את התותים לסיר עם הסוכר,לימון ,קליפה מגורדת,סוכר וניל,ותמצית ורדים. מעבירים למקרר כל הלילה(זה הסוד לתותים שלמים) את התותים והנוזלים שהצטברו מעבירים לסיר עמוק ומבשלים על להבה גבוהה כ-10 דקות .מערבבים מנמיכים להבה ,מבשלים עוד 30 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים יתאדו מעט והתותים נשארים שלמים. מצננים מעבירים לצנצנת אטומה ומעבירים למקרר או למקפיא עד לשימוש.