דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 18, 2015

פאי תפוחים אישי ממלוואח

המתכון הזה גאוני וטעים!!!מסוג המתכונים שאתה שואל את עצמך "איך לא חשבתי על זה קודם? הכי מהיר שעשיתי....והמחמאות לא אחרו לבוא....ואני בסה"כ הפשרתי מלאווח.

מצרכים ל-2 מנות 2 תפוחים גרני סמית פרוסים דק 4 עלי מלוואח מופשרים 1 חלמון 1/4 כוס סוכר (עוד קצת לפיזור על הפאי לפני אפיה) 1/2 כפית קינמון 1 כפית קורנפלור אופן ההכנה מחממים תנור ל­180 מעלות. מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה, חותכים לרבעים ופורסים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה ומערבבים עם סוכר, קינמון וקורנפלור. מרכיבים כל פאי משני עיגולי מלאווח: מניחים על משטח העבודה נייר אפייה ועליו עיגול מלאווח אחד. עורמים על המלאווח כף של מלית תפוחים. בעזרת פיית זילוף רחבה וחלקה קורצים בעיגול הבצק השני כמה חורים עגולים ­ לקישוט וגם ליציאת האדים . מניחים את המלאווח המחורר מעל המלאווח עם התפוחים,מותחים אותו קצת לכיסוי המלית.  מהדקים במזלג את השוליים. מורחים חלמון ומפזרים מעט סוכר מעל הפאי, לקישוט.  מעבירים את נייר האפייה עם המאפים שעליו לתבנית תנור ואופים כ­25 דקות,  שומרים במקרר. מגישים  חמים, ואם רוצים מוסיפים מעל גלידה וסירופ מייפל.

פסטו זעתר וצנוברים

בפעם האחרונה שטיילנו בשוק בעכו קנינו זעתר, הריח מטריף והחיבור עם שמן זית... כאילו לא הופרדו בלידתם.    אז הכנסנו קצת בסלטים ונשאר המון...ולפני שמתייבש החלטתי להכין ממרח פסטו זעתר   במקום בזיליקום...בכלל אפשר להכין גם מכוסברה,פטרוזיליה, משדרג כל ארוחה .



מצרכים 1/2 ק"ג עלי זעתר טרי   3 שיני שום   50 גר' צנוברים/שקדים   1 כף מלח   1/4 כוס שמן זית   1 כפית פלפל שחור גרוס   מיץ מלימון אחד בינוני אופן ההכנה    מפרידים את עלי הזעתר מהגבעול, ומעבירים למעבד מזון עם שאר המרכיבים.    מעבדים עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומשפרים טעמים.    מעבירים למקרר עד לשימוש.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody