דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 24, 2015

חלת דבש כתר שושנים

חלת דבש, רכה ועסיסית, עם מתיקות עדינה של דבש ובעיצוב מרהיב וקל להכנה. מתאים לראש השנה ובכלל.

חומרים ל- 2 חלות בקוטר 26 ס"מ

חומרים לבצק:
• 7 כוסות + 2 כפות קמח (1 ק"ג)
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
• 1 משפר אפייה שמרית
• ¼ כוס סוכר (50 גרם)
• 2 ביצים גודל L
• ⅓ כוס שמן (80 מ"ל)
• ¼ כוס דבש (80 גרם)
• ½1 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)
• 1 כף מלח (15 גרם)

חומרים לזיגוג:
• 4 כפות דבש מדוללות ב 2 כפות מים רותחים


אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוספים את הסוכר, הביצים, השמן, הדבש והמלח במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק מרדדים לעלה דק בעובי של 0.3 ס"מ. מכל חלק קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
4. הכנת צורת השושנים: משתמשים ב 4 עיגולי בצק בכל פעם. מניחים את עיגולי הבצק בטור אחד, זה על גבי זה כך שיחפפו חלקית אחד על השני. מגלגלים את עיגולי…

טנזיה - אורז ופירות יבשים מקורמלים

את המנה החגיגית והטעימה הזאת אימי ז"ל הכינה בחגים. את האורז הייתה מעבירה לקערית עמוקה והופכת על מגש מנחושת מדהים ביופיו...ומניחה במרכז השולחן. עוד לפני המנה הראשונה היד מושטת לעבר הפרות היבשים, וכשהגיעה המנה העיקרית לא נישאר כלום רק האורז עירום, כמובן שאימי הכינה כמות גדולה מראש!!! מצרכים ל-6 סועדים
2 כוסות אורז(חד פעמי לשתייה קרה)
4 כוסות מים
מלח,פלפל לבן,כף שמן

טנזיה
200 גרם משמשים
200 גרם שזיפים ללא חרצנים
100 גרם צימוקים
100 שקדים מולבנים קלויים לקישוט
100 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה
כף שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים


אופן ההכנה
להכנת האורז
מרתיחים מים,שמן,מלח,פלפל לבן, מוסיפים את האורז מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
מעבירים לתבנית מסיליקון/תבנית טאפוואר,מהדקים ומיישרים את האורז לקבלת הצורה,מצננים מעט. הופכים על מגש ומסדרים סביב פירות יבשים ושקדים.

להכנת הטנזיה
מעבירים לסיר פירות יבשים,שמן,מים,סוכר ולימון מערבבים כל הזמן עם כף עץ. מבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות עד לריכוך.
.

סיגרים במילוי אגוזים

עוגיות רכות במילוי אגוזים טבולות בסירופ סוכר ומגולגלות בקוקוס.
מצרכים ל-80 יחידות
חצי קילו קמח רגיל
1 אבקת אפייה
גרידת לימון
1/2 כוס אבקת סוכר
200 גר' חמאה/מחמאה רכה
1 ביצה בגודל L
חצי כוס שמן קנולה
רבע כוס מים חמימים
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כפית תמצית וניל
חצי לימון סחוט טרי

למלית:
1/2 כוס פיסטוק לא קלוי
1 כוס אגוזי מלך לא קלוי
1/2 כוס שקדים מולבנים
1 כף קינמון
2 כפות סוכר חום

קוקוס לציפוי

אופן ההכנה
לחמם תנור אפיה ל-170 מעלות
להכנת הבצק:לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר עם וו גיטרה.
לערבל את החומרים עד שמתגבש בצק רך ונעים, לתת מנוחה רבע שעה.
להכנת המלית:לשים במעבד מזון פיסטוק,אגוזי מלך,שקדים מולבנים,סוכר וקינמון,לערבל כ-3 דקות או עד שמתגבש.
להכנת הסירופ:לשים בסיר בינוני סוכר,תמצית וניל,מיץ לימון ומים לבשל כ-10 דקות. להנמיך להבה ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות עד לקבלת נוזל סמיך.
להכנת העוגיות:לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים,לקמח את משטח העבודה לרדד את הבצק דק ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
ליצור נקניקים מהמלית,להניח בקצה הקרוב אלינו לגלגל לסיגר.
להניח את הסיגרים בתבנית התנור עם נייר אפיה עם הסגירה כלפי מ…

עוגת דבש קפה

לקוראי הבלוג ולבני משפחתי היקרים!!!💗

מאחלת לכם שנה טובה קסומה ונפלאה. שנה של בריאות,נחת,אושר,שגשוג ואהבה. שכל משאלות לבכם יתגשמו לטובה.


תבנית עגולה 24 או 3 תבניות אינגליש  קייק באורך 25 ס"מ
מצרכים


1 כוס מים (240 מ"ל)

2 כפות קקאו (20 גרם)

3 כוסות קמח (420 גרם)

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

2/3 כוס דבש (200 גרם)

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית קפה נמס

2 ביצים גדולות שלמות בגודל לארג'

כוס שמן פחות כף (180 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

בנוסף מקציפים:

3 חלבונים

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לפיזור
פיסטוק,שומשום,שקדים מולבנים

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את המים, מערבבים עם הקקאו ומצננים.

2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הדבש, הקינמון,קפה,ביצים,השמן ושלושת-רבעי כוס סוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המים עם הקקאו ומערבבים. 3. שוטפים את הקערה ומנגבים טוב - שלא תישאר אפילו טיפה אחת.

4. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקציפה תפוחה ויציבה.

5. מערבבים את קצף חלבונים לתוך התערובת בתנועות קיפול.

6. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוזגים את תערובת עוגת הדבש לתבנית, …