דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 27, 2015

טריו פילאס בשר וחצילים

בצק פילאס תורכי הוא בצק עלים דק במיוחד שמתאים גם למאפים מתוקים וגם למאפים מלוחים.  הפלוס הגדול שלו הוא שלא צריך לרדד אותו לפני העבודה (כי הוא דק), לא צריך לחורר אותו כמו את הבצק עלים וטעמו משגע.  שילוב של בשר וחצילים שידוך מעולה!!!
מצרכים 500 גר' בשר בקר טחון חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר 2 בצלים קצוצים 3 כפות שמן 3 שיני שום קצוצות 1/2 פלפל צ'ילי אדום 2 חצילים  קלויים כף מיץ לימון סחוט טרי 1/4 כפית קינמון מלח ופלפל שחור גרוס 50 גר' צנוברים קלויים במחבת יבשה למריחה: ביצה טרופה מעט שומשום ו/או קצח אופן הכנה: מכינים את המלית: מאדים בצל במחבת עם שמן כ-10 דקות על להבה נמוכה, עד לריכוך והזהבה.  מוסיפים שום, פלפל צ'ילי ,ובשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים חצילים קלויים, מיץ לימון, קינמון, מלח ופלפל,וצנוברים ומערבבים עוד דקה. מסירים מהכיריים  ומצננים היטב. ממלאים ואופים: פורשים ומרדדים מעט את הבצק, עורמים מלית לאורך ומגלגלים לגלילה. מגללים את הגלילה לשבלול בתבנית  חד פעמית משומנת מהמרכז החוצה. מעבירים למקרר ל-10 דקות. מחממים תנור ל-190 מעלות. לפני האפייה מורחים בביצה ,ומפזרים שומשום ו/או קצח…

גלילות בשר וחצילים

ידוע שבשר וחצילים זה שידוך משמיים!!! ואני הכי אוהבת חצילים! עם כל דבר!!! כי ...איך תסבירו את העובדה שיש לי לפחות 10 רשומות עם חצילים? ועוד היד נטויה . בדרך כלל אני מטגנת את החצילים לפני המילוי הפעם ניסיתי לקלות בתנור ויצא מעולה!!



מצרכים 
2 חצילים מאורכים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
לקציצות בשר
750 גר` בשר בקר
1/4 צרור כוסברה
1 בצל בינוני
1 כפית ראס אל- חנות
1/2 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

לרוטב
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצים
1 קופסת עגבניות חתוכות (mutti)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כף מלח
1 כף סוכר
3 כפות שמן קנולה
2 כוסות מים

אופן ההכנה
-מניחים נייר אפיה בתבנית התנור, פורסים את החצילים דק, מורחים שמן זית ומלח, ואופים בטורבו בחום 190 מעלות כ-15 דקות מצננים.
-מערבבים את מרכיבי הקציצות ויוצרים קבבון, מניחים בחלק הקרוב של החציל ומגלגלים,מניחים בצד עד להכנת הרוטב.
-בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום מטגנים עוד מעט ומוסיפים את העגבניות.
-מתבלים בפפריקה,מרק עוף,מלח,פלפל,סוכר מוסיפים מים מביאים לר…