דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 31, 2015

עוגת דבש קלאסית

עוגות דבש למה לא מכינים כל השנה?אני אומרת בואו נכין כל הזמן וכמה שיותר!!הילדים לא אוהבים עוגות דבש וזאת אחת הסיבות שאני לא מכינה כל השנה, יש עוד כמה.. סוכרת,השמנה וכו'.
הרמב"ם מייעץ לנהוג בזהירות בדבש: "הדבש והיין רע לקטנים ויפה לזקנים"
תבנית בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
3 ביצים (גודל L)בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
110 מ"ל (חצי כוס + כפית) שמן
240 גרם (2/3 כוס) דבש
3/4 כוס נס קפה(ללא חלב 1 כפית נס קפה+מים חמימים)
280 גרם קמח(2 כוסות)
100 גרם שקדים טחונים(1 כוס)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחונה(לא חייבים)

לעיטור
חופן שקדים מולבנים
1/2 כוס אבקת סוכר+2 כפות מיץ לימון(לערבב היטב עד לקבלת זיגוג אחיד)

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומערבלים עד
שמתקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
מוסיפים בזרם דק שמן, דבש ונס קפה וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.
מנפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קינמון וציפורן ומער…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody