דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ספטמבר 3, 2015

תפוחים ושושנים בקינמון

מאפה שושנים ותפוחי עץ קינוח מרשים וקל הכנה






מצרכים
4 תפוחי עץ גרנד סמית1 חבילת בצק פילאס/עלים
1 כוס סוכר חום
1כוס סוכר לבן
3 כפות קינמון                                                                                    
100 גר` חמאה מומסת
1 לימון סחוט טרי
קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד
אופן ההכנה
חותכים את התפוחים עם הקליפה לחצי, ואז לפרוסות דקות משרים בלימון.
מרדדים את הבצק ,מורחים חמאה מפזרים קינמון, שני סוגי הסוכר ,וקליפת תפוז מגוררת.
חותכים לרצועות ברוחב של שני סנטימטר, מניחים את חצאי התפוחים עם הצד הקלוף קרוב אלינו.
מגלגלים  ומניחים בתבנית עם שקעים בינוניים ,ומורחים בקצוות התפוחים מעט חמאה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.



ריבת תפוחים ושקדים מולבנים

המצרכים 1 ק"ג תפוחים(גרנד סמית) קלופים ומגוררים גס 1 ק"ג סוכר 1/2 לימון עם הקליפה מיץ משני לימונים 1 מקל וניל 1 מקל קינמון 50 גר' שקדים מולבנים פרוסים אופן ההכנה מניחים בסיר את התפוחים המגוררים עם הסוכר והלימון עם הקליפה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה עד בעבוע. מסירים את הקצף שנוצר,מוסיפים מיץ לימון,מנמיכים להבה,מוסיפים את תוכן מקל וניל,ומקל  קינמון.ממשיכים לבשל עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody