דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ספטמבר 8, 2015

כנאפה ריקוטה וחמוציות

את הקינוח הזה הכנתי לבעלי שיחיה (כי זה מה שמותר לו בסדרת המתוקים) עם גבינת ריקוטה 5%,חמוציות,מעט אבקת סוכר,ואטריות קדאיף שקונים בנצרת כי זה המקור,והכי טרי שיש.






מצרכים למחבת בגודל 22 ס"מ
לכנאפה
400 גרם אטריות קדאיף 75 גרם חמאה מומסת 250 גרם ריקוטה מעורבבת עם 3 כפות אבקת סוכר 50 גר' חמוציות לסירופ 1 כוס סוכר 1/2 כוס מים 2 כפות מיץ מלימון טרי 1 כף מיי זהר
להגשה
100 גרם פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד להמסת הסוכר, מנמיחים להבה 
   מבשלים כ-10 עד שהנוזל מצטמצם ומקבל מרקם סירופי.
2. מכינים את הכנאפה: מערבבים היטב את החמאה המומסת עם אטריות הקדאיף.
3. מחממים מחבת בקוטר 22-24 ס"מ. מפזרים באחידות מחצית מהאטריות על המחבת מטגנים עד 
   להזהבה(מרימים עם כף עץ ובודקים), מורחים מעל את תערובת הגבינה והחמוציות, וסוגרים במחצית 
  השנייה של האטריות. מבשלים על המחבת כ-5 דקות. מניחים צלחת בקוטר המחבת והופכים בזהירות
  לצד השני ,מחליקים למחבת ומבשלים גם כ-5 דקות מזיזים מידי פעם את המחבת ובודקים עם כף עץ 
  שהשחים.
4. שופכים מעל סירופ חם בנדיבות, מפזרים פיס…