רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 17, 2015

סלט סלק אדום

תמונה
מצרכים
2 סלקים בינוניים
2 שיני שום כתוש
1 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1 לימון סחוט טרי
1/4 כפית פלפל לבן
2 כפיות שמן קנולה
כוסברה קצוצה


אופן ההכנה
מבשלים את הסלקים עם הקליפה עד ריכוך(אני מוסיפה מעט חומץ שומר על הצבע).
מתבלים,מוסיפים כוסברה...ומתענגים!!

סלט ארטישוק

תמונה
מצרכים
4 ראשי ארטישוק (רצוי טרי)קלופים וחתוכים לפרוסות.
2 כפות אריסה פיקנטי

1 כפית מלח

חופן פטרוזיליה

1 לימון סחוט




אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים ,מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.







סלט גזר פיקנטי

תמונה
סלט גזר מרוקאי באריסה פיקנטית,נהוג להכין בשבת וחג.
מצרכים
3 גזרים חתוכים לעיגולים
2 כפיות אריסה פיקנטית/חריפה
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
2 כפות שמן קנולה
2 שיני שום כתוש
1 לימון סחוט טרי
צרור כוסברה


אופן ההכנה
קולפים וחותכים לפרוסות,מבשלים את הגזר עד לריכוך מסננים,מתבלים,מוסיפים כוסברה ומערבבים.


עדיף להכין כשעתיים מראש

סלט חצילים אפויים ברוטב

תמונה
את הפטנט הזה אתם חייבים לנסות...לא יודעת מה אתכם אני שונאת לטגן!!!אני יודעת שזה טעים,משמין ואין תחליף לטעם!!! לפני שבועיים התארחתי אצל חברים ומרוב סלטים על השולחן לא ראיתי את המנה העיקרית. אני"חולה" על חצילים בכל מצב ומשתדלת לא לטגן!! כשראיתי את החצילים שאלתי את חברתי אם זה מטוגן והיא "מה פתאום מטוגן אני כבר לא מטגנת את חייבת לטעום" אני יכולה לספר לכם שהם הרבה יותר טעימים מהמטוגנים!!!תנסו ואל תשכחו מי גילה לכם את הפטנט המעולה הזה!!!!!!


מצרכים
1 חציל בינוי חתוך לפרוסות או קוביות בגודל 2 ס"מ עם הקליפה
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח  1/2 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה בגודל L

רוטב
1 כף שמן זית
1 לימון סחוט טרי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כף חומץ
3 שיני שום כתוש
חופן כוסברה



אופן ההכנה

לערבב היטב ביצה,שמן זית,פפריקה,מלח,פלפל,לקלף(לא חייבים)ולחתוך את החציל לקוביות ולהוסיף את הבלילה, לערבב היטב.
לשים נייר אפיה ולהניח את פרוסות החצילים.
לאפות בחום 200 מעלות טורבו ב-25 דקות או עד להזהבה,לצנן היטב לפני התיבול,להעביר לקערה עמוקה.

להכין את הרוטב
בסיר קטן…