דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 21, 2015

עוף בלימון שום ושמן זית

פשוט פשוט...טעים טעים...אחת המנות שכולם אוהבים!!עם תוספת מושקעת בצד ואתם מסודרים!!




מצרכים ל-4 מנות
4 כרעיים
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח שחור גרוס
1 כפית מלח
2 עלי טימין
3 עלי רוזמרין
1 ראש שום
2 לימונים קטנים/אחד גדול חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
בקערה מניחים את חלקי העוף עם קוביות לימון,שמן זית,מלח ,פלפל
רוזמרין, וטימין מעסים את כל חלקי העוף. 
מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ,מעבירים את העוף לתבנית ואופים כ-40 דקות.
מרטיבים מדי פעם את העוף עם הרוטב בתבנית.
ב-5 דקות האחרונות מעבירים לגריל עליון ואופים עד להשחמה .
*המתכון לאורז כאן-http://yafchuk.blogspot.co.il/2015/10/blog-post_21.html

*ערכים תזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7466

עוגת אורז וירקות

אורז עם ירקות מנה בריאה וטעימה בתוספת חמוציות הופכת את התוספת למנה חגיגית ומתקתקה

מצרכים
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1 כפית סוכר חום
2 גזרים מגוררים גס
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 קישוא מגורר גס
3 כפות שמן
1 כוס חומוס שהושרה ובושל מראש
חופן חמוציות
ההכנה
מרתיחים כ-4 כוסות מים עם מלח וכפית שמן. מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול.
בסיר עמוק מטגנים את הבצל עם שתי כפות שמן והסוכר עד להשחמה.
מוסיפים את הגזרים  מתבלים בפלפל לבן ומלח,מבשלים,ומערבבים עד לריכוך,מוסיפים קישואים,חומוס 
וחמוציות ומערבבים עוד כ-5 דקות מניחים בצד.
גוזרים שני עיגולים מנייר אפייה בגודל הסיר,מניחים בתחתית הסיר משמנים מעט שופכים רבע מכמות האורז
מעל רבע מכמות הירקות וממשיכים עד שנגמר.
מניחים עיגול נייר אפייה מעל מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
מצמידים מגש/צלחת גדולה והופכים בזהירות   .