דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 26, 2015

פטאייר ממולא תרד

מאפה מבצק שמרים ממולא תרד זעתר,סחוג, בצל ותבלינים אפשר למלא בגבינת פטה וסומאק



למילוי תרד:
2 בצלים בינוניים 1 ק"ג תרד בר טרי/עלי תרד רגילים (אם אין ברירה - תרד קפוא שמפשירים ומסננים) כ-300 גרם עלי זעתר (לפי הטעם, אפשר בהחלט גם פחות) 4-5 כפות שמן זית מיץ מלימון טרי סחוט (או חצי לימון - לפי הטעם) 1 פלפל ירוק חריף טחון לסחוג (להוסיף לפי מידת החריפות הרצויה) 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 12/ כפית כמון 1/2 2 כפיות סומאק טרי (רצוי מאוד שיהיה טרי ואם אין אפשר יבש)
לבצק:
3 כוסות מים פושרים (יחס של 1:2 עם השמן) 1/2 1 כוס שמן זית 1 כפית מלח 1 כפית סוכר 1 כפית שמרים יבשים 1 ק"ג קמח לבן
אופן ההכנה:
1. המילוי: קוצצים את הבצל דק, שוטפים ומסננים כדי להוציא את המרירות. קוצצים דק את עלי התרד       המסוננים (חשוב מאוד שלא יישארו מים).
2. קוצצים דק (רצוי במעבד מזון) את עלי הזעתר.
3. מערבבים את התרד, הזעתר, הבצל (כולם קצוצים ומסוננים) ביחד עם שמן הזית, הלימון, הסחוג      והתבלינים.

בייגלה ירושלמי אסלי

פעם בחודש אנחנו חייבים לסייר בירושלים להריח,לטעום,להתפלל,ולברך את כולם. אם אתם רוצים להרגיש את ירושלים האמיתית, עם המדרגות, המסורת, האבן , תעלו כמה מדרגות, תתקרבו לחומת העיר העתיקה ולכו בעקבות הריח. המסע בעקבות הבייגלה מוביל אותנו לבייגלה הירושלמי.
אחרי שתטעמו את הבייגלה שלרויטל אמיר מהבלוג "המערוך המקפץ"לא תפסיקו להכין!!!!

מצרכים ל-12-14 יח'
1 ק"ג קמח
3 כפיות שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
500 - 600 מ"ל מים ( 1/2 2 - 3 כוסות)

ציפוי
1/4 כוס חלב או מים
שומשום,זעתר,פרג,קצח איזה ציפוי שאוהבים

אופן הכנה
בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים יחד קמח,סוכר ושמרים. מוסיפים מחצית מכמות המים,ממשיכים לערבל במהירות נמוכה, מוסיפים שמן ומלח ואת המים שנותרו.

מערבלים במהירות בינונית כ- 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. אם הבצק מאוד דביק מוסיפים קצת קמח. הבצק יוצא רך מאוד וגמיש וזה בסדר גמור.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת,הופכים את הבצק בקערה שהשמן יעטוף את הבצק מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.

לאחר חצי שעה מעבירים את הבצק למשטח עבודה(לא צריך …
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody